Târgu Mureş
21 Jul, Sunday
20° C
TOP
Florăria Amérie

Review Florăria Amérie

Atunci când pasiunea pentru flori a doi soți, floriști profesioniști și un designer se întâlnesc este indubitabil că se naște o frumoasă florărie, nu? 😀

Ieri am avut proaspătă și colorata plăcere de a trece pragul unei frumușele, cockete și noi florării din oraș.

Florăria Iris cu a ei echipă s-a mutat într-o nouă locație și are un nou nume.

În cele ce urmează o să vă prezint, cu un colorat zâmbet pe buze,

Florăria Amérie

De unde numele de Amérie?

”Sincer, nu ne-a fost deloc ușor să găsim un nume care să ne placă. Am primit și ajutorul colegei noastre care se ocupă de partea de design în alegerea lui. Ne-au trebuit aproximativ trei săptămâni pentru a veni cu acest nume care este inspirat de la aperitiful Amérie.”

Numele inspiră prospețime, culoare, feminitate și chiar dacă la origini este german, face trimitere către frumoasa limbă franceză.

De ce este florăria o idee bună de afacere?

”Majoritatea persoanelor oferă o floare. Oricând se găsește o ocazie specială de a oferi o floare, fie că este zi de naștere, onomastică, botez, evenimente la companii și corporații, nuntă…fie că este o zi oarecare și vrei să oferi un buchet de flori sau vrei să ai o pată de culoare și prospețime în casă.”

Florăria Amérie a intrat pe piață acum aproximativ două săptămâni, locația este una accesibilă, designul aparte și multa lumină se îmbină tare bine cu puternicele și naturalele culori ale multor flori care urmează să facă fericite multe suflete. 🙂

De unde pasiunea pentru flori?

”Este o pasiune pe care o am de aproximativ 10 ani. O pasiune de familie. Mi-au plăcut și îmi plac tot mai mult florile, de la an la an. Noi provocări și noi idei. Inspirație = o muncă de echipă.”

La pasiunea celor doi soți se adaugă și creativitatea și profesionalismul floristelor.

Ce servicii oferă florăria?

Buchețele, coșulețe, cutiuțe, prețuri accesibile tuturor, flori mereu proaspete, plante la ghiveci, diversitate.

”În trend momentan sunt cutiile. Oferim tot felul de servicii, compoziții și aranjamente florale, servicii de livrare la domiciliu indiferent de suma comenzii și comenzi anonime, . Avem aproximativ 50 specii de flori care pot varia în funcție de sezon și accesibilitatea din bursa de flori din Olanda.”

Care a fost cea mai mare comandă onorată?

”Cea mai mare comandă onorată a fost de 1000 lalele și alta de 1000 trandafiri. Comenzile de 101 trandafiri sunt foarte frecvente, lunar aș putea spune.”

Chiar dacă trandafirii, lalelele și freziile au rămas, pentru mureșeni, în topul florilor cumpărate, floriștii încearcă, și reușesc de cele mai multe ori, să introducă în buchete/aranjamente și flori mai puțin cunoscute dar cu un mare impact asupra produsului final.

Cumpără mureșenii flori doar pentru a avea o floare în casă sau nu există această cultură?

”Da. Majoritatea cumpără pentru anumite ocazii dar vin doamne care cumpără buchețele de flori sau plante la ghivezi doar pentru a avea flori în casă. Au mureșenii această cultură, dar predominant cei mai în vârstă.”

Fidelitatea este răsplătită iar reducerile sunt prezente printre toate serviciile florăriei.

Este o muncă grea și pretențioasă?

”Da, este greu. Trebuie să fi în continuă mișcare, trebuie să fi mereu aprovizionat cu flori proaspete, comenzile să fie onorate la timp, să livrezi aranjemente, compoziții florale pe placul clientului și la timp.

Detaliile fac diferența între aranjamente! Fiecare fir primește un aspect aparte într-o compoziție florală, este mult mai bine pus în evidență.”

Dar atunci când pasiunea este mare, totul iese bine și asta se vede pe chipurile clienților florăriei Amérie. 🙂

Ce planuri de viitor aveți pentru Florăria Amérie?

”Urmează un website pentru livrări cu plată online pe toată suprafața județului Mureș.”

Florăria este pe B-dul 1 Decembrie 1918 nr. 94 și este deschis zilnic de luni-duminică înitre orele 08:00-21:00.

Așadar, ”floricele pe câmpii, haideți să le adunăm copii!”

O floare aduce multă fericire. Dăruiți fericire la buchet! 😀

photo credit: Floraria Amérie

Post a Comment