Târgu Mureş
24 Apr, Wednesday
16° C
TOP

Fraţi pe vecie | Proiecţie KineDok

O nouă seară, o nouă proiecție marca  J’ai Bistrot și KineDok.

Marţi seara, 14.06.2016, începând cu ora 21 va rula producţia “Fraţi pe vecie”,  un documentar poetic și plin de candoare despre un frate și o soră, Magnar și Oddny.

Amândoi au 70 de ani. Trăiesc la ferma familiei din Kleiva, în Naustdal, la câteva mile de Førde în ținutul Sogn & Fjordane. Frații administrează ferma în același fel cu generații întregi înaintea lor. Își doresc, mai presus de orice, să continue această tradiție atâta timp cât le va permite sănătatea.

Cu toate că – pentru ei – timpul pare să fi stat pe loc, el se scurge. O mare parte din film descrie viața lor petrecută într-un mediu natural, în hambar și în interiorul casei. Punctul culminant al existenței lor este perioada în care își duc, anual, animalele în munți pentru pășunatul estival. Această călătorie include atât vacanțele, cât și muncile de vară. Poate însă această rutină să dureze o veșnicie? Vârsta avansată și starea de sănătate deteriorată sunt motivele pentru care se întreabă dacă va avea loc pășunatul estival în munți anul acesta. Dacă da, va fi vara aceasta ultima de acest fel?

Regizor: Frode Filmland
Anul apariției: 2013
Durata: 75’

Post a Comment