18 Jun, Tuesday
0° C
TOP

„Furtuna“ de William Shakespeare se joacă la Teatrul Național

E un moment aniversar pentru toţi admiratorii operei shakespeariene: anul acesta se împlinesc 400 de ani de la publicarea First Folio: prima ediţie a volumului cu piesele lui Shakespeare a fost compilată de prietenii dramaturgului şi a fost publicată la şapte ani după moartea acestuia. Prima ediţie conţine 36 dintre cele 37 de piese scrise de el, grupate pentru prima dată în comedii, tragedii şi drame.

Cea mai inspirată modalitate de a celebra acest lucru este punerea în scenă a pieselor lui Shakespeare şi de a le viziona cu ochi avizi şi cu o minte deschisă.

Compania „Liviu Rebreanu“ vă prezintă tragicomedia Furtuna, adaptată şi regizată de Nicolas Cristache.

„Se spune că e o linie fină între – realitate și vis, fericire și tristețe, bine și rău, lumină și întuneric – și că această călătorie constantă între extreme este ceea ce numim… viață. Doar pentru că putem înlătura un rău, nu înseamnă că trebuie sau că e întotdeauna bine să o facem – pentru că binele nu poate exista fără rău, iar uneori realitatea nu poate exista fără vis – așa cum observăm în universul lui Prospero – unul dintre cele mai impresionante și enigmatice personaje din opera lui William Shakespeare.

Dar cine e Prospero cu adevărat? Un conducător nedreptățit și condamnat la o moarte cruntă? Un tată îndurerat, pentru care realitatea e prea dură? Actorul care, prin puterea artei sale, ne transpune într-o altă lume? Regizorul care transpune totul din imaginar în real? Autorul care a creat acest univers…? De ce trebuie să fie un singur lucru?

Furtuna, una dintre ultimele piese scrise de marele autor, este o tragicomedie de excepție prin modul în care îmbină tragicul și comicul, iar această nouă adaptare și viziune oferă o experiență plină de emoții – 12 actori creează o lume, la foarte mică distanță de tine, și te invită să visezi alături de ei. Îi vei urma?“

Nicolas Cristache

Din distribuţie fac parte actorii:

Nicolae CRISTACHE – Prospero, Larisa DOBRIN – Miranda, Alex STOICESCU – Ariel, Mihai CRĂCIUN – Alonso, Costin GAVAZĂ – Antonio, Liviu PANCU – Gonzalo,

Ştefan MURA – Sebastian, Luchian PANTEA – Stephano, Cristian IORGA – Trinculo, Radu ANASTAS – Căpitan, Sergiu ŞTEFANACHE – Caliban şi Daniel SUCIU – Ferdinand.

Premiera va avea loc sâmbătă, 20 mai 2023, de la ora 19:30, la Sala Mică.

Următoarele reprezentaţii vor avea loc duminică, 21 mai 2023 și 15 iunie 2023.

Biletele şi abonamentele flexibile pot fi achiziţionate online de pe teatrunational.biletmaster.ro.

Biletele şi abonamentele flexibile în format fizic pot fi cumpărate la casieria de la Sala Mare a teatrului, de luni până vineri, între orele 09:00 – 19:00. Biletelele vor putea fi achiziţionate şi începând cu o oră înaintea reprezentaţiilor, la faţa locului.

Hai, hai la teatru! Te vei bucura de Furtuna shakespeariană!

Consumă mai mult teatru, consumă-l că-ți face bine! 😀

Post a Comment