Târgu Mureş
19 Oct, Tuesday
5° C
TOP

Galeria de Artă Românească Modernă își deschide porțile

Muzeul Județean Mureș și Consiliul Județean Mureș vor redeschide mâine, 15 ianuarie, de la ora 17:00, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, Galeria de Artă Românească Modernă.

Colecția care include lucrări noi de Gheorghe Petrașcu, Nicolae Tonitza sau Ion Andreescu, dar și o serie de capodopere care erau în depozitele muzeului de pictori ca Ștefan Luchian, Popp Aurel, Octavian Băncilă, Camil Ressu, etc are un caracter permanent. Tot aici vom putea admira picturi aflate de ceva vreme în colecția muzeului, cum ar fi „Carul cu boi” de Nicolae Grigorescu sau „Zambile” de Ioan Andreescu.

„Odaia copiilor”, de Nicolae Tonitza

Această expoziție oglindește și încercarea muzeului de a rămâne prezent activ pe piața de antichități, de artă și să încercăm să aducem la Târgu-Mureș, să achiziționăm lucrări noi pentru a îmbogăți colecția și nu numai. Bineînțeles, intenția este de a atrage vizitatori permanent în Palatul Culturii care este cel mai important edificiu cultural din județul nostru.

Soós Zoltan, directorul Muzeului Județean Mureș

Vor fi expuse în total 130 de lucrări, care vor acoperi ca perioadă un secol, începând din 1850 până la 1950.

Expoziția va rămâne deschisă publicului la etajul III din Palatul Culturii, iar biletele pot fi procurate din incinta instituției.

Post a Comment