Târgu Mureş
30 May, Thursday
15° C
TOP

Ganduri dupa 1 decembrie.

Pentru că eu n-am scris ce am făcut de 1 decembrie am zis să salvez aici o postare de pe facebok de-a mea. Să rămână pentru posteritate. În primul rând pentru că toată treaba asta cu petriotismul în România nu e înţeleasă, în al doilea rând pentru că eu cred ca în curicula de limba română de liceu ar trebui să existe un capitol dedicat poeziei de inchisoare, că ar trebui ca un an de studiu să fie dedicat crimelor comunismului…

Am fost la memorialul de la sighet cu ocazia zilei de 1 decembrie. Sincer vă spun că m-am mâhnit,nu pentru că mii de oameni au murit ucişi de comunişti, ca alte sute de mii au fost torturaţi sau că regimul comunist a existat. Nu. Mi-e ciudă că romanii l-au acceptat şi l-au îmbraţisat iar acum îl regretă. Mi-e ciudă ca poporul nostru e atata de tâmpit încat chiar crede că a existat ceva bun în comunism…. ca romanii cred ca pupincurismul şi parvenirea sunt calităţi. Că libertatea de exprimare e obraznicie. Ca democratia e poveste SF iar în realitate toţi suntem la fel şi nu contăm.

Eu cred sincer că odată cu intelectualii, ofiţerii şi ţăranii demni ai Romaniei comuniştii au şters orice urma de demnitate şi onoare a acestui popor. Cred sincer că nu mai există nicio speranţă ca în următoarea sută de ani să se nasca un Corneliu Coposu, Iuliu Maniu, Gheorghe Bratianu.
V-aş recomanda să ascultati concertul lui Tudor Gheroghe – cu Iisus în celulă sau să vizionaţi memorialul durerii sau să citiţi Jurnalul Fericirii a lui Steindhart dar simt ca e degeaba. noi romanii nu mai existam ca popor …. de 70 de ani. Am fost înlocuiţi cu neoiobagii despre care vorbea Iuliu Maniu , pentru că nu am ştiut să ne aliniem realităţii politice, sociale si economice a lumii.Vă spun sincer că în loc sa fi facut 18 ani de şcoala post revolutionara mi-ar fi placut sa fac 20 de ani de puscarie cand oamenii astia au fost inchisi sa fiu şi eu acolo cu ei… poate nu reuşeam să termin “facultatea” dar în mod sigur ar fi meritat sa încerc.

Gasiti site-ul memorialului de la sighet aici.  În rest dacă vă cazaţi la sighet vă recomand villa Royal dacă vreţi să mâncaţi mergeţi la restaurantul david’s. Foarte ieftin şi în multe cazuri gustos şi mult…  e restaurantul pensiunii despre care vă ziceam .

Comments (1)

Post a Comment