Târgu Mureş
19 Jun, Wednesday
26° C
TOP

„Hoţii“ – Prima reprezentaţie a stagiunii pe scena Teatrului Național

 „Hoţii“ de Conor McPherson, în regia lui Cristi Juncu: prima reprezentaţie a stagiunii.

Cristi Juncu, unul dintre cei mai importanţi regizori de teatru din România, revine pe scena Teatrului Naţional Târgu Mureş – Compania „Liviu Rebreanu“ după spectacolele de succes „Şcoala nevestelor“ şi „Navigatorul“ cu o nouă producţie care beneficiază de o distribuţie de excepţie: Marius Turdeanu – nominalizat de trei ori la Premiul UNITER pentru Cel mai bun actor–, Theo Marton şi Cristian Iorga.

Când grijile financiare apasă existenţa fraţilor Frank şi Joe, o sumă consistentă de bani pare a fi salvarea. Pe termen scurt, ideea funcţionează, însă problemele în familie, o educaţie precară, deriva existenţială şi o mamă plecată prematur dintre cei vii nu se pot remedia atât de simplu. E nevoie de ceva în plus. Iar ajutorul oferit de Ray, un tânăr profesor afemeiat, beţiv şi imoral, e binevenit, dar şi acesta are proprii săi demoni de învins. Poate fi prietenia răspunsul la toate acestea? Dar prietenia adevărată există, de fapt?

Textul lui Conor McPherson oferă o perspectivă tulburătoare asupra relaţiilor interumane, marcate deseori de egoism şi lipsă de scrupule, ne prezintă meandrele înşelătoare ale încrederii în semeni, dar şi apele tulburi ale maturizării într-o societate în care inocenţa şi onestitatea nu se numără printre valorile de căpătâi.

Distribuţie: actorii Marius TURDEANU – Frank, Theo MARTON – Ray şi Cristian IORGA – Joe.

Regia artistică, traducerea şi scenografia au fost realizate de Cristi JUNCU, regia tehnică este asigurată de Teodora CRĂCIUN, iar sufleur este Laura MOLDOVAN.

„Şi, cum e Hoţii?”, am fost întrebat după premiera online de vineri seara a Teatrului Naţional Târgu Mureş – Compania Liviu Rebreanu. „E cald, haios, oleacă grav, oleacă lejer. De văzut cu şi de plăcere.”

Mihai Brezeanu pe LiterNet.ro

Următoarea reprezentaţie va avea loc marţi, 8 noiembrie 2022, ora 19:30, la Sala Mică.

Biletele pot fi achiziţionate online de pe www.teatrunational.biletmaster.ro

Casa de bilete este deschisă de luni până vineri între orele 09:00 – 19:00 şi cu o oră înaintea reprezentaţiilor.

Spectacolul conţine limbaj licenţios şi este recomandat persoanelor cu vârsta 🛑 16 ani +

Hai la teatru! „Hoţii“ te așteaptă pe scenă!

Consumă mai mult teatru, consumă-l că-ți face bine! 😀

Post a Comment