Târgu Mureş
15 Jul, Monday
30° C
TOP

Iepure alb, iepure roşu la Teatrul Național

Teatrul Național anunță un spectacol unic, la Sala Mică: „Iepure alb, iepure roşu“ de Nassim Soleimanpour, cu Cristian Iorga!

Ce ziceți? Veţi participa? Veţi fi manipulaţi? Veţi asculta? Veţi asculta cu adevărat? Fără repetiţii prealabile, fără regie, cu un actor diferit la fiecare reprezentaţie şi o scenă pe care se află un text sigilat în plic, piesa renumită pe plan internaţional ”Iepure alb, iepure roşu” a dramaturgului iranian Nassim Soleimanpour propune un experiment teatral îndrăzneţ şi, totodată, ne aminteşte de forţa transformatoare şi transgresivă a teatrului.

Împiedicat de regimul de la Teheran să îşi părăsească Iranul natal, Soleimanpour a scris o piesă care a străbătut lumea în locul său. Publicul va însoţi fiecare nou interpret într-o călătorie în necunoscut, unde va descoperi ceva personal şi profund, va explora limitele libertăţii şi, în cele din urmă, zona în care teatrul îl poate duce.

După premiera din 2011, piesa a fost tradusă în peste 25 de limbi şi a fost jucată de peste 1000 de ori de unele dintre cele mai importante nume din teatru şi film, printre care actorii Whoopi Goldberg, Nathan Lane, John Hurt, Simon McBurney, Stephen Fry, Sinead Cusack, Marcus Brigstocke şi Ken Loach.

Spectacolul este produs de Aurora Nova.

Dramaturgia îi aparţine lui Daniel Brooks şi Ross Manson.

Reprezentaţia va avea loc luni, 13 martie 2023, de la ora 19:30, la Sala Mică, avându-l în distribuţie pe Cristian Iorga.

Spectacolul va avea o durată de aproximativ 50-60 minute şi este recomandat persoanelor cu vârsta 🛑 14 ani +

Biletele pot fi achiziţionate online de pe platforma www.biletmaster.ro

Biletele în format fizic pot fi achiziţionate de la casierie de luni până vineri între orele 09:00 – 19:00 şi, în weekend, cu o oră înainte de reprezentaţii.

Rezervările pot fi făcute la numărul de telefon 0365 806 865.

”Iepure alb, iepure roșu” te așteaptă pe scenă! Hai la teatru!

Consumă mai mult teatru, consumă-l că-ți face bine! 😀

Post a Comment