Târgu Mureş
22 May, Wednesday
18° C
TOP

Ș.A.H :07 – Școală de-Acasă de la Hundorf

A fost lansat apelul național și internațional pentru înscrierea la ediția a VII-a a rezidențelor ȘAH / Școală de-Acasă de la Hundorf, adresat tinerilor artiști din țară și din străinătate.

Asociația „Acasă la Hundorf” este inițiatorul și organizatorul programului de rezidențe artistice Școală de-Acasă / ȘAH, destinate tinerilor artiști aflați la început de carieră.

Prin rezidențe de creație de câte două săptămâni, petrecute în mijlocul unei comunități rurale prietenoase, organizatorii oferă timp și spațiu artiștilor pentru a-și identifica şi întări individualitatea, facilitând, de asemenea, întâlniri și conexiuni între rezidenți și comunitate, dar și între rezidenți veniți din toată țara și din străinătate.

Până acum au avut loc șase ediții consecutive de ȘAH, în satul Viișoara din jud. Mureș, unde au fost întâmpinați peste 80 de tineri artiști. Începând cu anul 2022, ȘAH s-a deschis și către artiști internaționali, care au împărțit spațiul și timpul de rezidență cu artiștii români selectați.

Echipa organizatorică susține libertatea totală de creație și procesul (întotdeauna) surprinzător al artistului. Programul nu are o temă impusă, ci doar un context care, speră ei, să vă inspire: la casa de-Acasă artiștii sunt invitați să se inspire și să se lase inspirați de comunitate, colegi și peisaj, să fie ei înșiși fără nicio rezervă.

Prin urmare, organizatorii așteaptă să primească de la voi propunerile de proiecte și ideile care vă entuziasmează, vă captivează sau pe care pur și simplu doriți să le explorați în rezidență. Pot fi proiecte pentru care singurătatea este un cadru fertil pentru inspirație și creație sau pot fi proiecte pentru care dialogul cu ceilalți artiști din rezidență și cu membrii comunității poate asigura o atmosferă creatoare.

Echipa ȘAH vă va susține în desfășurarea acțiunilor îndreptate spre comunitate (prezentări work-în-progress, ateliere, cercetări artistice cu membri ai comunității, intervenții artistice în spațiul public etc.).

Acasă este locul de libertate maximă, spațiul perfect pentru joacă și experiment. Nu în ultimul rând, Acasă este locul de întâlnire dintre generații, unde vă veți cunoaște și veți putea discuta liber.

Termen limită pentru depunerea aplicațiilor: 17 aprilie 2023.

Aplicați accesând acest link www.acasalahundorf.ro/sah/noutati

Hai! Dă viață proiectelor tale! 😀

Post a Comment