Târgu Mureş
18 Oct, Monday
6° C
TOP

Împreună am curățat – malul Mureșului e mai curat ca niciodată!

Radio Târgu Mureș a inițiat o campanie de strângere a deșeurilor de pe malul Mureșului și mai multe societăți au răspuns pozitiv acțiunii, printre care și Festivalul VIBE.

În data de 22 aprilie, cu ocazia  Zilei Pământului, la iniţiativa Radio Târgu Mureș, s-a curățat malul Mureşului pe o lungime de cinci kilometri.

Szász Attila, redactor-șef adjunct al Radio Târgu Mureș, a declarat, că este important pentru ei să participe la educarea conştiinţei ecologice a comunități. Pentru aceasta, nu este suficient să se vorbească despre problema globală a poluării în interiorul clădirilor 24 de ore pe zi, ci trebuie să aibă iniţiativă în a statua exemple practice pentru îmbunătăţiri rapide şi radicale în mentalitatea populaţiei legate de protecţia mediului.

 La acţiunea din anul acesta au participat de două ori mai mulţi decât anul trecut. Aşadar, echipa de curățenie de circa 800 de persoane a reușit să parcurgă o porţiune mult mai mare a lizierei Mureşului. Pentru eveniment a fost anunțat și un concurs de desen, 283 de creații ajungând la adresa noastră. Aceste desene arată că copii de clasa I-IV. înțeleg cu precizie problema poluării mediului și  au compus în mod creativ  mesaje pentru societate

a declarat Szász Attila.

În popularizarea acţiunii “Împreună curăţăm” au participat mai multe asociații, instituţii şi firme. Evenimetul a avut ca partener şi în acest an festivalul VIBE, manifestaţie care va avea loc în perioada 5-8 iulie anul curent, tocmai în apropierea zonelor curăţate acum a malului Mureşului.

Organizatorul şef al festivalului VIBE, Rés Konrád Gergely a participat personal la acţiunea de colectare a deşeurilor. De la el am aflat că pentru festival este extrem de important locaţia malului Mureşului şi nu s-a pus nicio clipă problema neparticipării la această iniţiativă.  Pentru această acţiune au fost atrase echipe de voluntari formate din tineri, care peste câteva luni se vor participa la festival, pe malul curăţat chiar de ei a râului. Tematica festivalului din acest an va fi „Viziune asupra viitorului Transilvaniei”, tematică din care face parte şi conştiinţa pentru protecţia mediului. Pentru aceasta, la evenimentul VIBE, vor fii mai multe înruniri care  vor avea rolul de facilitare a formării unei comunităţi conştiincioase, pricepute şi cugetătoare.

 

Post a Comment