Târgu Mureş
25 Jun, Tuesday
21° C
TOP

Interviu Guess WHO

După concertul lui Guess Who, l-am rugat să îmi răspundă la câteva întrebări. A acceptat bucuros, iar ce a ieşit e redat mai jos cuvânt cu cuvânt 🙂

I: Probabil ai auzit întrebrea asta de un milion de ori, dar spune-mi de unde până unde, Guess Who; e prima dată când am ocazia să te întreb.

Guess Who : Ghici cine!!!

Paula: Şi atât? Singura explicaţie?

Guess Who: Da!

I: Inspiraţia pentru piese de unde îţi vine?

Guess Who: Stările mele, sentimente, amintiri. Experienţe şi realitate… oamenii mă inspiră, habar nu am…vine când vrea şi pleacă la fel… la naiba.

I: Ai colaborat cu Doc. Cum ai ajuns să colaborezi cu el?

Guess Who: Mă ştiu de mult cu Doc, era şi normal şi fiind pentru albumul meu clar că l-am contactat eu. Bre vino să facem piesa… “Şansa ta” se numeşte.

I: Album nou pe viitor?

Guess Who: Lucrez la asta 🙂

I: Părinţii tăi ce au spus când ai ales calea aceasta a Hip Hopului?

Guess Who : Ei ştiau de mult pentru că eu de la 14 ani fac asta şi m-au susţinut de la inceput şi mă bucur că deşi a durat ceva… na  într-un final i-am făcut fericiţi.

I: Te aşteptai ca piesa “Decât să minţi” să aibă aşa succes?

Guess Who: Sincer nu.

I: De ce crezi că totuşi că are un aşa mare succes?

Guess Who : Nu ştiu, poate pentru că e o piesă sinceră.

I: E bazată pe o experienţă personală?

Guess Who: Da

I: A ta?

Guess Who : Şi a tuturor.

Paula: Dar şi a ta!

Guess Who: Şi a tuturor.

I: Piesa “Fără titlu” va beneficia de un videoclip?

Guess Who: Nu

I: Videoclipurile de până acum, au fost marca Spike?

Guess Who: Nu toate.

I: De ce? Nu s-au potrivit calendarele?

Guess Who: Şi asta, dar mie îmi place să experimentez, să încerc să lucrez cu cât mai mulţi oameni.

I: Cum răspunzi acuzaţiilor că ai devenit prea comercial?

Guess Who: Când nu ştia nimeni de mine, nu îi păsa nimănui de mine. Acum că îmi merge bine şi muzica mea a prins la public, deodată îs de căcat. Mi-e foarte greu să răspund la întrebarea asta pentru că mă enervează în primul rând şi nu stau să mă gândesc la aşa ceva. Las oamenii să gândească cum vor. Ăştia care sunt (care vin cu aceste acuze) nu ştiu dacă mă cunosc cu adevărat, în rest eu fac ceea ce îmi place, dacă vrei să asculţi bine, dacă nu ascultă altceva.

I: În utlima vreme ai colaborat cu foarte mulţi artişti. Moga, Doc, Dax, Brenciu, Grasu. Care e explicaţia?

Guess Who: Au venit pur şi simplu. Cu Horia Brenciu…am făcut o piesă şi când am cântat prima dată refrenul mi s-a părut că i s-ar preta lui ca voce. Am plecat din studio, m-am oprit la benzinărie şi acolo m-am întâlnit cu el. Mă uit şi nu îmi venea să cred. Am zis clar e un semn. Atunci am făcut cunoştinţă, i-am spus că am o piesă, i-am trimis-o în seara aia şi a doua zi mi-a dat răspuns că îi place, hai să o tragem. A fost spontan. Cu Moga, tot aşa;  eu am făcut refrenul, l-am sunat şi i-am spus băi eu nu pot să când atât de sus. În perioada aia mai trecea pe la studio. A venit şi a cântat… Cu Grasu… e la Okapi şi colaborăm între noi de atâţia  ani şi ne susţinem reciproc… deci e normal. Până la urmă mi se par ok colaborările, au şi ele rostul lor.

I: Ai răspunde pozitiv unei colaborări cu Inna?

Guess Who: …dacă aş răspunde pozitiv? Nu m-am gândit niciodată…pe bune… da nu cred că ne potrivim 🙂

I: Spune-mi te rog artiştii tăi preferaţi, două trei nume.

Guess Who: Sunt mulţi… ultimul care m-a spart teribil e Kendrick Lamar, dacă nu îl ştii să îl asculţi, care este fenomenal, nu ştiu… sunt mulţi da ăsta mi-a rupt capu fenomenal.

I: OK, dar la început, când aveai tu 14 ani ce ascultai?

Guess Who: … Saïan Supa Crew.. Immortal Technique… erau grei… o groază de tâmpenii. Da.. era mişto atunci 🙂

După acest interviu recunosc că mi-am schimbat puţin părerea despre omul Laur care îi dă viaţă artistului Guess Who. Mă aşteptam să fie ameţit de faimă şi atenţie, dar spre surprinderea mea, nu a fost deloc cazul. Şi deja e pe scena artistică din România de ceva vreme, dacă ar fi fost să i se urce la cap succesul, s-ar fi văzut.

PS: singurul schimb de replici pe care nu l-am redat în setul de întrebări şi răspunsuri, dar îl scriu acum este că mi-a spus că are şi o soră, pe care o preţuieşte foarte mult şi care la fel l-a susţinut si încurajat; şi am mai aflat că încă nu are nepoţi dar că îşi doreşte mult 🙂 Drăguţ nu??

Post a Comment