Târgu Mureş
19 May, Sunday
12° C
TOP

Reguli de comportament in societate

Despre cadouri

Pentru ca azi am doar idei geniale m-am gândit să scriu despre cum facem şi cum primim cadouri. Eu sunt cel mai oribil primitor de cadouri.  În primul rând sunt mofturos, nu-mi place nimic şi e puţin probabil să-ţi mulţumesc pentru un gunoi doar pentru efortul depus. Prefer o discuţie pe tema asta… poate mai completez eu la bani şi luam ceva ca lumea. Sau poate oricine să ma surprindă oricând cu un ipad, o maşină nouă(deaia adevarată). Varianta a doua ar fi să fie ceva cu sentiment, ceva profund… gen o felicitare cu un mesaj super gândit de dătătorul de cadou nu copiat de pe net, sau un vin bun de calitate(nu luat de la supermarket) sau orice altă chestie cu poveste. Îmi plac poveştile…  works everytime pentru oricine.

Cu datul cadourilor e mai greu. Pentru că există oamenii obişnuiţi cu care poţi vorbi, eventual înţelege. Dacă nu ştii exact ce să iei oricum ai o idee măcar aşa cam ce şi-ar dori omul. Îi iei ceva util…  Dacă n-ai bani musai să o gândeşti mai mult să te legi ceva şi să te rogi că fiinţa în faţa căreia te prezinţi cu cadoul e suficient de inteligentă ca să aprecieze o glumă bună sau un mesaj din suflet.

Există întotdeauna şi prietenele, iubitele, soţiile. Pe care trebuie să le surprinzi. Pentru că … “ştii tu ce îmi place”.  Nu contează că you have no fucking ideea ce să faci, nu ai nici bani nici prea mult timp că anul ăsta faci ore suplimentare la corporaţie ca să plăteşti rata la maşină. Iubi vrea să o suprinzi. Ai o listă enormă pe care ţi-ai facut-o cu chestii care nu-i plac pe care intră aproape orice în funcţie de momentul lunii.

Aici e foarte tricky.Dacă relaţia e suficient de lungă oricând un inel şi o cerere în căsătorie funcţionează. Problema e că o poţi folosi o singură dată în viaţă cu o persoană.  Florile nu funcţionează niciodată decât dacă le dai cu fără motiv. În rest sunt by default şi vei fi sancţionat dacă nu există.  În rest orice lucru va intra sub ochiul critic al designului. Nu contează că te-ai muncit 3 luni să găseşti nush ce cercei cu nush ce pietricică roz dacă nu are la ce să-i poarte eşti fucked.   Cu hainele n-are rost să te chinui…  nici singură nu-şi găseşte.  De principiu orice îi cumperi va fi primit cu un fel de: Mulţumesc , apreciez gestul (că în rest se vede că nu mă cunoşti şi nu mă asculţi niciodată).

În concluzie: Oricum dacă te prezinţi fără cadou va fi de infinit de ori mai rău…. deci fă un efort şi încropeşte ceva după care cere-ţi scuze că eşti un insensibil.

Am scris din perspectiva masculină pentru că pe cealaltă nu o cunosc. deci nu daţi cu pietre.

Comments (10)

 • Oana

  Mihai, prea ai generalizat la faza cadourilor pentru femei. Adica, daca în asa hal ai trait tu, cu o prietena cu atatea mofturi, atunci te compatimesc :)) + Ceea ce ai scris tu in articolul asta e deja cliseu antic si invechit.

  reply
   • Oana

    Un sfat Mihai, un sfat: treci si invata domnisorule ca dup-aia te plangi c-o fost prea greu la rezi si ca nenorocitii aia si alte alea alea…haha

    reply
reply
 • Sau indici un site, o pagina pe FB de unde iubita isi poate alege ce isi doreste.
  lasi pagina deschisa “din greseala” si vei auzi exclamatii de genul “iui ce draguti sunt cerceii astia”, etc

  🙂

  reply
 • Lia

  pt muierile ce cad de pe tocuri de suparare cand nu-ti amintesti ca-i mijlocul celei de-a 24a saptamani de cand o futi mere o carte de-aia cu macar o dragoste eterna intr-un triunghi conjugal dintre care 2 is neamuri…. si nici nu poa’ sa-ti scoata ochii ca i=-ai dat de citit ca doara amu n=o fi “inculta”…

  reply
 • Post a Comment