Târgu Mureş
07 Dec, Tuesday
5° C
TOP

J’ai Live Music – New Landscapes

29 ianuarie? J’ai….jazz… Duminică…

New Landscapes, Ana Maria Galea – voce, Daniel Csikos – pian și Emil Bizga – trompetă,  au concert în 29, de la 9.

Proiectul a apărut în 2012, dar formula lor e în continuă mişcare, iar alături de invitaţii lor se avântă în teritoriul temelor standard, al compoziţiei şi al aranjamentelor inspirate din folclor.

Ana Maria Galea a debutat în jazz în anul 2007, fiind apoi invitată să cânte la festivaluri şi alte evenimente de notorietate, „Noaptea Muzeelor”, Festivalul „Leonard”, „Vară de Jazz şi Poezie la Palatul Mogoşoaia”, dar şi în cluburi de jazz sau teatre din întreaga ţară. Ea este o susţinătoare avidă  a muzicii de jazz prin acţiuni de voluntariat, emisiuni radio, organizarea şi promovarea de concerte.

Daniel Csikos şi-a descoperit pasiunea pentru jazz în anul 2007 când a întâlnit-o pe vocalista Ana Maria Galea cu care colaborează şi în prezent. A participat la diverse festivaluri: Festivalul Internațional Studențesc de Jazz de la Tg. Mureş, Combinatul de Film şi Festivalul „Leonard” ediţia a XII-a de la Galaţi, în plus este şi autor de muzică pentru teatru.

Emil Bîzgă, considerat unul dintre cei mai buni trompetişti români, a reuşit să aducă un element de noutate în arena muzicală internaţională  prin îmbinarea diverselor categorii muzicale – muzica clasică, jazzul sau folclorul balcanic. Renumitul trompetist a urcat pe aceeaşi scenă cu nume mari ale jazz-ului international precum Ray Charles şi Jimmy Cobb,  şi a avut apariţii în cadrul numeroaselor festivaluri din ţară sau din străinătate, precum Festivalul de Jazz Richard Oschanitzky (Iaşi), Festivalul de Jazz Patras (Grecia), ZeitTon Festival (Viena), Festivalul Miles Davis (Cracovia) sau Festivalul de Jazz de la Montreux (Elveţia).

Artist support: 10 RON

Ne vedem acolo! 🙂

Post a Comment