Târgu Mureş
29 Feb, Thursday
11° C
TOP

Juriul Premiilor UNITER în Tîrgu Mureș pentru jurizare

Juriul Premiilor UNITER 2016 se va afla timp de două zile la Tîrgu Mureș pentru a viziona spectacolele VISUL UNEI NOPȚI DE VARĂ de W. Shakespeare (la Compania Liviu Rebreanu) și TIHNA de Attila Bartis (la Compania Tompa Miklós), spectacole care au primit mai multe nominalizări pentru Premiile UNITER 2016. 

VISUL UNEI NOPȚI DE VARĂ de W. Shakespeare va fi jucat joi 31 martie 2016, de la ora 19.00, la Sala Mare și este un spectacol realizat de Vlad Massaci și Andu Dumitrescu.

Visul unei nopţi de vară

TIHNA după Attila Bartis este un spectacol în regia lui Radu Afrim și este programat la Sala Mică, vineri 1 aprilie 2016, de la ora 19.30.

Astfel, Andu Dumitrescu este nominalizat la categoria Cea mai bună scenografie pentru scenografia spectacolului VISUL UNEI NOPȚI DE VARĂ la Teatrul Naţional Tîrgu Mureş, Compania Liviu Rebreanu.

Actrița Erzsébet B. Fülöp este nominalizată la categoria Cea mai bună actriță în rol principal pentru rolul Mama din spectacolul TIHNA la Teatrul Naţional Tîrgu Mureş, Compania „Tompa Miklós”  iar regizorul Radu Afrim la categoria Cea mai bună regie pentru regia spectacolului TIHNA la Teatrul Naţional Tîrgu Mureş, Compania Tompa Miklós.

Spectacolul TIHNA după Attila Bartis, regia Radu Afrim, Teatrul Naţional Tîrgu Mureş, Compania Tompa Miklós este nominalizat pentru Cel mai bun spectacol.

Din juriul final fac parte: Alice Georgescu, Mircea Morariu, Ozana Oancea, Viorica Petrovici și Alexa Visarion.

Patru nominalizări pentru Teatrul Național la premiile UNITER

Gala Premiilor UNITER se desfășoară anual, începând din 1991, acordând distincțiile Uniunii pentru fiecare an calendaristic încheiat. Decernarea premiilor se face după principiul nominalizărilor stabilite de un juriu de selecție. Dintre aceste nominalizări, un alt juriu decide, în seara Galei, prin vot secret, câștigătorul fiecărui premiu.

În acest an, Gala Premiilor UNITER va avea loc luni 9 mai 2016, la Sala Mare a Teatrului „Regina Maria” din Oradea. 

Post a Comment