Târgu Mureş
18 Jun, Tuesday
14° C
TOP

Jurnal de familie -Un proiect unic de Laura Sand

Fotograf? Hobby sau meserie?

Astăzi întâlnești peste tot fotografi, dar oare ar trebuie să fie toată lumea care posedă un aparat de fotografiat, puțin mai performant, numită fotograf? Poate nu vom afla niciodată răspunsul, dar în povestea asta nu e chiar așa de important.

Laura Sand, fotograf de familie, ne poate spune ce simte ea atunci când este în spatele camerei și cum vede ea lumea prin vizorul aparatului de fotografiat. Fascinația Laurei față de momentele unice ale fiecărei zile a crescut, acestea putând fi păstrate pentru totdeauna într-un frumos jurnal de familie.

Astăzi, aici, nu o să găsești nimic mai mult decât o poveste, o poveste care prezintă o parte din sufletul unei femei pasionate de oameni și legătura dintre ei. Pe scurt aceasta este povestea Laurei Sand. 🙂

Și pentru că am vrut să aflăm mai multe lucrușoare despre Laura și despre al ei minunat proiect, avem un scurt interviu cu ea 😀

OIM-De unde a pornit pasiunea pentru fotografie?

LS-”Nu am știut mereu că vreau să fac fotografie. Cu atât mai mult nu am știut că vreau să fac fotografie de familie. Cumva, drumul meu s-a sucit, s-a întors, și iată-mă fascinată în fiecare zi de momentele unice pe care le pot prinde și păstra pentru totdeauna.”

OIM-De ce ai ales fotografia de familie?

LS-”Fiecare familie are o poveste unică și fascinantă în privirea sa. Poveste care nu se poate spune în fotografii regizate, poveste care nu se poate spune într-un studio. Poveste care se poate scrie, însă, cu imagini reale, imperfecte, pline de emoție și de adevărul momentelor unice prin spontaneitatea lor și prin conexiunea profundă și reală dintre oameni.

Îmi place libertatea familiei de a fi ea însăși, îmi place libertatea copiilor de a se juca și a părinților de a nu se simți datori să îi oblige să zâmbească.”

”Libertatea din care se nasc momente unice, veritabile, momente cu emoții nealterate, momente cu conexiune reală și de iubire necondiționată. Îmi plac momentele de zi cu zi ale familiei.

Asta e ceea ce îmi place să fac. Asta este ceea ce îmi doresc să ofer: să fotografiez fericirea.”

OIM-Ce simți atunci când surprinzi o familie într-o poză?

LS-”Încă din fragedă copilărie ştim că basmele încep cu „A fost odată ca niciodată…”. Din fericire basmele devin poveşti de viaţă atunci când există dragoste pentru oameni şi pentru tot ceea ce-i face pe aceştia fericiţi. Ședințele foto de familie au un farmec aparte.

Văd în ochii parinților spaime și temeri. Siguranță și determinare pe care unii nici nu realizează că le au încă. Văd părinți ce se pregătesc să se nască odată cu primul lor bebeluș și să crească odată cu el. Familia ce va să vină. Și este emoționant peste poate.”

OIM-Ce feedback ai avut de la familiile fotografiate până acum?

LS-”Multe dintre famililie cu care am avut deja o sesiune foto au deja programată o a doua sesiune foto. Cred că e de bine atunci 🙂

Eh, una peste alta, ce îmi spun majoritatea părinților este că reușesc să surprind gingășia și naturalețea copiilor.  E cel mai bun feedback pe care îl pot primi.”

OIM-Cât de departe vrei să ajungi cu acest proiect?

LS-”Planurile sunt mari, bine gândite și stabilite clar. E o vorbă “Don’t tell people you’re dreams. Show them.” ”

Eu am văzut jurnalul de familie al Laurei și m-a înveselit, sincer!

Este o bucurie, o sinceritate, libertate și voioșie în ale ei poze… te umpli de energie și stare de bine!

O amintire unică, sinceră, veșnică, un cadou pentru tine, familia ta, ai tăi dragi și iubiți 😉

Laura Sand este fotograful familiei tale! 😀

Post a Comment