Târgu Mureş
23 May, Thursday
14° C
TOP

La Est prin Sud-Est | Andrei Pandele la Camera K’ARTE

Camera K’ARTE te invită la un vernisaj în prezența artistului, vineri, 28 octombrie 2022, începând cu ora 19:00.

Unul dintre cei mai importanți artiști fotografi din anii ’80 expune în Camera K’ARTE, o selecție specială de imagini inedite din Târgu Mureș și din județul Mureș, alături de cadrele faimoase deja din Bucureștiul său natal. 

Realitatea dureroasă a anilor ’80, a transportului public, a cozilor de la magazinele alimentare, a demolărilor sistematice de monumente arhitecturale, a vulnerabilității generale a populației, este surprinsă ingenuu în fotografiile sale, tot mai faimoase în ultimii 15 ani. România ultimului deceniu de comunism ni se devoalează necosmetizat, în ciuda controlului draconic al statului din acea perioadă asupra oricăror forme de reprezentare.  

“Despre subiectul /evenimentul din fotografie vorbim la timpul trecut, deși el apare mereu prezent în fața ochilor privitorilor. În viață trecem prin clipe fără număr, mai mult sau mai puțin semnificative. Unii le notează într-un jurnal. Arhitect, am păstrat câteva clipe în fotografii, ca mărturii”

Andrei Pandele.

Andrei Pandele (n. 1945) trăiește și lucrează în București.
Arhitect și fotograf, Andrei Pandele este cunoscut pentru un proiect fotografic de anvergură formulat împotriva sistemului comunist, prin expoziția „Fotografii interzise și imagini personale” de la galeria Etaj 3/4 din 2007. Fotografiile sale au fost publicate de-a lungul timpului în revistele Photo, National Geographic, Lettres de Paris, samd și se află achiziționate în colecții importante, ajungand la reputate case de licitații.

Expoziția face parte din proiectul “Artă contemporană în Camera K’ARTE”, ed a IX-a.

Curator program: Eliodor Moldovan.
Curator: Dr. Uschi Klein, Senior Photography Lecturer – Universitatea de Arte din Brighton.

Hai vineri seară la vernisaj. O să trăiești, în prezent, un tulburător trecut!

Post a Comment