Târgu Mureş
19 May, Sunday
13° C
TOP

Lansare de carte la Old City: Adelin Petrișor-„Țara cu un singur gras”

L-am văzut întâi la televizor în postura de corespondent de război, iar apoi l-am cunoscut și ca fotograf sau eseist. Adelin Petrișor revine săptămâna aceasta la Târgu-Mureș cu ocazia lansării volumului „Țara cu un singur gras”.

În 2012, lăsând în urmă experiența din diferite zone de conflict, Adelin Petrișor ajunge în Coreea de Nord împreună cu Cătălin Popescu. Este prima echipă TV din România căreia i se permite accesul aici după 1989, fiind cunoscută izolarea acestei țări, dominată de comunism și cultul personalității dictatorului. Volumul „Țara cu un singur gras” încearcă să redea cât mai fidel experiența celor doi jurnaliști, viața de zi cu zi de la Phenian, dar și incidentele neplăcute de care aceștia au avut parte în demersul lor. Este ilustrat cu fotografii ale autorului, fotografii cu care acesta a participat la International Photography Awards, câștigând premiul secțiunii „Editorial Non-Pro”.

Evenimentul este găzduit de Old City și va avea loc joi, 28 noiembrie cu începere la ora 18.00. Alături de autor vor fi prezenți Vasile Dâncu și Radu Bălaș.

Post a Comment