Târgu Mureş
23 Apr, Tuesday
17° C
TOP

Lecturi Urbane Târgu Mureş

Astăzi voi scrie cu bucurie despre un proiect care m-a impresionat ca idee şi concept. Este vorba despre Lecturi Urbane, proiect ajuns la a 4-a ediţie în Târgu Mureş.

Din nefericire, înca nu am ajuns la nici o întâlnire din cele 3 anterioare, dar sper ca de astă dată  să ajung. Dacă nu reuşesc, voi avea motive întemeiate, dar să sperăm că nu va fi cazul.

Aşa… despre lecturi urbane. Este vorba despre un proiect care îşi propune să adune cât mai multe persoane într-un loc public şi timp de o oră să citească împreună, să facă schimb de impresii şi cugetări, dar în mod special să promoveze ideea de citit, spre a nu fi uitat cât de important e în viaţa cuiva, faptul că are liber acces la cultură şi să nu omită să se folosească de asta. E un proiect interesant, e un proiect altfel, daca vreţi, e ceva ce sper eu să adune cât mai mulţi acoliţi de la un an la altul.

Tot despre Lecturi Urbane pot să vă spun şi că e un proiect susţinut de media, am văzut promo-uri pe la tv dar şi în presa scrisă. Nu ştiu dacă aţi auzit de Adrian Ciubotaru, e un bloger destul de bun, pe care eu îl urmăresc cu mare drag. Ei bine, el susţine şi chiar a fost prezent la întalnirile din cadrul Lecturi Urbane, desfăşurat în toată ţara, şi vă recomand să il citiţi când aveţi ocazia.

În Târgu Mureş organizatorii acestui eveniment sunt Oana Alexandra Pascu, Vlad Mircea Lipovanu, Cătălin Heghes, Olga Efremov, Cristina Cosiş iar evenimentul e susţinut de revista LeCtura (nu e nici o surpriză asta, doar l-am enumerat pe Cătălin Hegheş printre organizatori).

Evenimentul are şi o pagina de facebook unde puteţi să vă documentaţi despre întalnire dar şi unde puteţi să lăsaţi o recomandare de carte care v-a plăcut şi aţi vrea să o citească şi alţii.

Astfel că, dacă vreţi să luaţi parte la o mişcare ce promovează cultura, educaţia, schimbul de informaţii şi impresii, sunteţi aşteptaţi, joi 3 noiembrie, ora 14.00 în Piaţa Teatrului (în staţia de autobuz) să vă alăturaţi altor persoane iubitoare de carte.

PS: sunt tare mândră că oraşul nostru are parte de aşa ceva.

Post a Comment