Târgu Mureş
19 Jul, Friday
32° C
TOP

Let’s do it Romania, sâmbătă 12 mai

Let’s do it Romania e un program eco ce se desfăşoara la noi în ţară începând cu 2010.

În primul an nu am participat, dar anul trecut pe 24 septembrie, am luat parte la acţiunea: curăţenie în toată ţara. A fost frumos, am făcut parte dintr-o echipă de aprox 20 de persoane şi pe lângă faptul că am strâns moloz, ne-am şi distrat. Ne-am organizat în echipe de câte două persoane şi fiecare şi-a făcut propria politică internă, după bunul plac. Pentru mine experienţa a fost plăcută, am simţit entuziasm din partea colegilor mei, şi la sfârşit am mers împreună la un suc pentru a sărbătorii o mică victorie, noi aşa am simţit-o :).

Anul 2012 nu sare peste acest eveniment. Pe 12 mai urmează o nouă ediţie a curăţeniei generale în toată ţara, dar vă spun că sunt puţin consternată de faptul că nu e suficient de promovat evenimentul. Făcând o paralelă cu anul trecut, când peste tot aveam impresia că se vorbeşte doar despre Let’s do it Romania, anul acesta am avut puţin impresia că e un eveniment “ascuns”. Poate e doar părerea mea şi oamenii sunt informaţi, sper doar să se strângă cel puţin câte persoane au fost anul trecut (dacă bine am înţeles, undeva în jur de 200.000 în toată ţara, iar în total 2010 + 2011 un total de aprox 500.000 de voluntari).

Un prim pas pentru participare este înscrierea pe site-ul oficial Let’s do it Romania aici. Veţi primi informaţii utile pe mail despre organizare etc.

Anul acesta punctul de înregistrare este în parcare la Promenada, iar ora deschiderii este 9 dimineaţa. Pe cei interesaţi îi rog să se prezinte acolo, va exista o gheretă unde se vor da explicaţiile necesare şi eventual se vor forma echipele. Dacă nu reuşiţi să vă înscrieţi pe site şi totuşi doriţi să participaţi, nu este absolut nici o problemă. Nu trebuie să faceţi nimic altceva decât să vă prezentaţi în parcare, iar organizatorii vă vor îndruma. Un pont bun este să aveţi, în limita posibilităţilor, saci de gunoi şi mănuşi. Cei care se vor ocupa de toată mişcarea aceasta vor avea materiale pregătite, în principiu pentru câte persoane s-au înregistrat pe site, dar sperăm noi să aiba şi ceva rezerve.

Programul acesta de curăţenie se desfăşoară la nivel global, aşa că haideţi împreună să arătăm că şi România se poate mobiliza, împreună putem să facem diferenţa.

Ne vedem sâmbătă dimineaţa la 9 în parcare la Promenada.  Let’ do ît Târgu Mureş.

 

Post a Comment