Târgu Mureş
18 Jun, Tuesday
22° C
TOP

MALMKROG de Cristi Puiu revine la Târgu Mureș

Malmkrog, cel mai nou film semnat de Cristi Puiu, revine la Târgu Mureș în 11 noiembrie 2021!

Produs de Mandragora și distribuit în România de Iadasarecasa, Malmkrog, revine la Târgu Mureș joi, 11 noiembrie 2021, de la ora 18:00, la Muzeul Județean Mureș, în Sala Mare de la etajul Secției Muzeul de Arheologie și Istorie din Cetatea Medievală!

Inspirat din lucrarea „Trois Entretiens” scrisă de Vladimir Soloviov la începutul secolului XX, Malmkrog este în mod straniu plasat în aceeași epocă, dar în sudul Transilvaniei, în satul omonim Mălâncrav, tradus în germană – Malmkrog. Dorința de a avea încă o proiecție la Târgu Mureș a pornit de la curiozitatea legată de mutarea acțiunii filmului din lumea slavă în spațiul multicultural situat în Transilvania, la granița dintre județele Mureș și Sibiu.

Malmkrog a fost filmat timp de 40 de zile la Conacul Apafi situat în satul Mălâncrav, în proximitatea Castelului Bethlen din Criș, unde Muzeul Județean Mureș a desfășurat ample lucrări de cercetare arheologică în ultima perioadă. Castelul Apafi a fost construit în sec. al XVI-lea în stilul Renașterii, de către familia Apafi.

E sfârșit de decembrie, iar la conacul familiei Apafi, trecut demult în proprietatea unor nobili înrudiți cu familia Rurikovici, câțiva aristocrați s-au întâlnit pentru a petrece Crăciunul împreună. Sunt cinci la număr și fiecare pare să aparțină unei alte lumi. Olga, cea mai tânară dintre ei, se ocupă cu editarea de cărți religioase; Nikolai, logodnicul Olgăi, e filosof; Ingrida este soția generalului Andrei Nikolaevici Shatilov; Edouard este un politican în ascensiune; Madelaine este o celebră pianistă.
Undeva, într-unul dintre dormitoare, ultimul descendent al familiei, Apafi – bătrân, orb și obligat să stea la pat din pricina unei paralizii – se află sub îngrijirea unei sore medicale.
Imediat după micul-dejun, cei cinci se întorc la obișnuita lor partidă de whist și la veșnicile discuții, care îi sunt asociate în mod tradițional. De-această dată, însă, controversa pe care o stârnește titulatura de “armată întru-Hristos” nu pare să conducă la un consens oarecare, ba dimpotrivă, ia proporții, se ramifică, deschizând noi și noi teme, continuându-se în timpul prânzului și intrând în impas la ora ceaiului.
Nimic din ceea ce se întâmplă în acest Ajun de Crăciun nu pare să conțină semnele cataclismului. E sfârșit de decembrie, și un demon neștiut pare a fi pus stăpânire pe lume.

„Acest film de o seriozitate formidabilă și aproape intimidantă, este admirabil și revigorant în felul său, fără a face concesii la nimic atât de neserios precum divertismentul sau chiar drama.”

titrau cei de la Variety despre Malmkrog.

Prețul biletului de intrare la film: adulți – 12 lei; pensionari – 6 lei; elevi și studenți – 3 lei. Biletele pot fi achiziționate la intrare sau în avans din incinta muzeului din cetate.

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Pe toată durata evenimentului purtarea măștii este obligatorie!

Numărul maxim de participanți este de 25 de persoane (30% din capacitatea sălii).

Vizionare plăcută! 🙂

Post a Comment