Târgu Mureş
25 Apr, Thursday
10° C
TOP

PANOTARE II / Bartha Beatrix la Camera K’ARTE

Asociația K’arte ți-a pregătit o nouă expoziție care, de această dată, are în prim plan un material veșnic viu, sub toate ale sale forme – lemnul!

Expoziția intitulată Panotare (Faza a II-a) este continuarea expoziție din anul 2017 (Prima fază) cu același titlu, care acoperă două teme majore: una este o problemă socialăviața arborilor urbani – care l-a atins, inspirat și influențat personal pe artist și cu ajutorul căreia ea a putut să facă o paralelă între mediul nostru înconjurător și lumea noastră spirituală. Într-un cuvânt, documentarea copacilor a servit ca o ilustrare perfectă pentru a descrie starea sa sufletească și sănătatea fizică.
Cel de al doilea subiect este apropiat de industria mobilei, în care artista activează, mai exact de panourile prelucrate din lemn, din care se poate realiza mobilier sau accesorii personalizate.
Cele două teme se întâlnesc aici în tehnicile grafice tradiționale și gravurile în lemn care ar fi putut inspira sau influența și prelucrarea industrială modernă a lemnului.
„Ușile” din MDF expuse servesc ca prototip pentru lucrarea curentă a artistului și pot fi clasificate în categoria de obiect.

Bartha Beatrix (n. 1992) a absolvit Universitatea de Arte Plastice din Cluj-Napoca. Locuiește și lucrează în Târgu Mureș, iar în prezent lucrează la proiectarea și designul ușilor de mobilier din MDF.

Expoziția face parte din proiectul “Artă contemporană în Camera K’ARTE”, ed a VIII-a și poate fi vizitată și apreciată până în data de 02 decembrie 2021!
Organizator: Asociatia K’arte.

Hai! Pune-ți masca de protecție și hai la Camera K’arte pentru a te întâlni cu lucrările Beatrixei! Poate vei vedea cu alți ochi lemnul în toată esența lui! 🙂

Post a Comment