Târgu Mureş
18 Jun, Tuesday
20° C
TOP
bicicliști

Marșul bicicliștilor din Mureș, ediția V

Bicicliști, ochii aici! Se anunță un nou eveniment pentru voi! 😀

Asociația Pro Biciclo Urbo continuă seria de manifestații pentru a atrage atenția autorităților locale asupra problemelor privind utilizarea bicicletelor ca mijloc de transport. Manifestațiile se vor desfășura în fiecare lună a doua joi, sub denumirea de Marșul bicicliștilor din Mureș, de fiecare dată pe un alt traseu în oraș.

Țelul manifestațiilor este de a atrage atenția asupra faptului că:

– bicicliștii sunt participanți în trafic ca și șoferii, circulă pe carosabil, împărțind carosabilul cu șoferii,
– în oraș nu există infrastructură adecvată pentru bicicliști (drumuri, benzi, etc.),
– utilizarea bicicletei este un mod alternativ de deplasare, care poate diminua poluarea aerului și poate decongestiona drumurile,
– avem nevoie de un oraș uman, cu transport comun bine pus la punct, avem nevoie de infrastructură, posibilități de deplasare alternative, spații comunitare, etc.

Pe parcursul manifestațiilor veți parcurge pe biciclete un traseu bine definit (de fiecare dată un alt traseu), respectând regurile de circulație (acordarea priorității, semafoare, schimbarea sensului de mers, etc.). Bicicletele participanților trebuie să fie echipate conform Codului Rutier: frâne, lămpi, ochiuri de pisică, sonerie.

A cincea manifestație o să aibă loc pe data de 12 martie 2020, de la ora 18:00. Participanții sunt așteptați în parcarea de la intrarea în complexul Week-End (strada Luntrașilor), de aici o să porniți la ora 18:00 pe următorul traseu: strada Luntrașilor – strada Secuilor Martiri – strada 22 Decembrie 1989 – strada Revoluției – Piața Trandafirilor (un cerc în centru) – strada Călărașilor – strada Aurel Filimon.

Harta traseului: AICI!

La manifestație pot participa persoane cu vârsta peste 14 ani, cu biciclete echipate corespunzător. Bicicliștii au datoria de a respecta regurile din Codul Rutier (deplasarea se face pe un singur șir, cât mai aproape de acostament).

Atenție participanților: folosirea telefonului mobil în orice scop (convorbire telefonică, fotografiere, video, etc.) pe timpul deplasări cu bicicleta este interzisă! 

Bicicliști! Sunteți gata?! 😀

Post a Comment