Târgu Mureş
21 Apr, Sunday
13° C
TOP

Microstagiune

30 octombrie – 1 noiembrie, ceva altfel se petrece la Teatrul Național Târgu Mureș.

Ești curios/curioasă?

Este vorba de trei spectacole a câte două reprezentații fiecare, susținute de Teatrul „Marin Sorescu” din Craiova, la Târgu Mureș. Și anume:

  • Spargereavineri 30 octombrie 2015, orele 17.30 și 20.00, la Sala Mică

Spectacolul Spargerea este o comedie neagră condusă cu fantezie, în care personajele traversează situații grave, tratate în cheie comică, umorul macabru devenind ecoul dramatic al echivocului generalizat. Trei bărbați de vreo cincizeci de ani plănuiesc un jaf armat – cu măști ridicole – la o casă de schimb valutar.

Spargerea, în regia lui Dragoș Alexandru Mușoiu, dramatizare de Dragoş Alexandru Muşoiu după nuvela Jaf armat semnată de scriitorul Răzvan Petrescu a câştigat concursul de proiecte destinat tinerilor regizori şi scenografi, ediția a IV-a, 2014.

Spargerea 1

 Distribuţia: Claudiu Bleonţ, Iulia Lazăr, Angel Rababoc, Adrian Andone, Aurel Cătălin Vieru, Iulia Colan, Gabriela Baciu, Anca Dinu, Eugen Titu.

 

  • Profu’ de religiesâmbătă 31 octombrie 2015, orele 18.00 și 20.00, la Sala Mică

Profu’ de religie de Mihaela Michailov abordează felul în care adevărul poate fi interpretat și manipulat în diverse feluri astfel încât sensul său devine relativ.Credința într-un adevăr unic se sparge în zeci de bucăți.

La ora de religie (în România, religia e facultativă, elevii pot opta pentru o altă disciplină), profesorul le cere elevilor să spună care este definiția adevărului; de aici pornește o adevărată dispută și controversă: una dintre eleve, Mara, cu o imaginație peste media clasei, susține că adevărul este relativ și că fiecare om își are adevărul său.

profu 3

Distribuția: Marian Politic , Romaniţa Ionescu, Raluca Păun, Cătălin Vieru, Dragoş Măceşanu;

Regia și scenografia: Bobi Pricop

 

  •  Iluziiduminică 1 noiembrie 2015, orele 18.00 și 20.00, la Sala Mică

Spectacolul Iluzii vorbește despre destinul a două cupluri aflate în amurgul existenței lor. Cei patru prieteni vorbesc despre iubire, despre adevăruri și minciuni, despre iluzii și dorințe nemărturisite și vise netrăite sau frânte. Turnat sub forma unei succesiuni de monologuri, spectacolul se ține într-un spațiu deschis, în care culisele nu există, personajele pornesc a se dezvălui într-o călătorie despre iluzia vieții.

Distribuţia: Romanța Ionescu, Ioana Manciu, Cătălin Băicuș, Vlad Udrescu

Muzică live Orlando Buda

Regia: Bobo Pricop

Scenografia: arh.Andreea Simona Negrilă

Pentru a putea viziona spectacole ai nevoie de bilet. 🙂 Costul biletelor pentru fiecare din cele 6 reprezentații este de 20 LEI (intrare generală). Bilete poți găsi la cele două casierii ale Teatrului Național Târgu-Mureș precum și în varianta online pe www.biletmaster.ro

Post a Comment