Târgu Mureş
25 Apr, Thursday
9° C
TOP

Motive pentru care Peninsula trebuie să rămână la Tîrgu Mureş

Anul trecut în vară eu m-am simţit la Peninsula excelent, Sandra poate să confirme asta cel mai bine.

Vă spun cu mâna pe inima că a avut acelaşi efect ca un concediu de o săptămână la mare/munte. De aceea ştiu sigur că nu mai ratez nici o ediţie. Şi tocmai pentru că putem să ne mândrim cu aşa ceva la noi în oraş, nu ar trebui să ne fie luat. Ne aparţine nouă tîrgu mureşenilor şi sper sincer că şi anul acesta să pot să mă bucur din nou de 4 zile minunate la mine acasă.

În calitate de una dintre cele mai mari susţinătoare ale păstrării festivalului Peninsula la Tîrgu Mureş,  vreau să scriu şi de ce cred asta.

1.Festivalul s-a născut în Tîrgu Mureş şi aici trebuie să rămână.

2.Locul desfăşurării şi anume malul Mureşului este unul ideal şi a fost timp de 10 ani deoarece a  îndeplinit toate condiţiile necesare.

3. Locul/oraşul face diferenţa (la Bestfest au fost formaţii mai mari decât la Peninsula, dar nu s-a simţit atmosfera cum se simte pe malul Mureşului).

4.Complexul Weekend (terase, terenuri de sport, divertisment, utilităţi) oferă turiştilor un ambient cum nu se găseşte în nici o altă parte a ţării.

5.Organizatorii s-au plâns că în Tîrgu Mureş nu există hotel de 5 stele  (Hotel Plaza are camere de 5 stele single, duble, Penthouse: http://www.plazahotel.ro/tarife-rezervari.html ) deci problem solved. Deşi asta cu 5 stele mi s-a părut aberantă. Cum dormi în 5 stele dormi şi în patru. Să dormi în mai puţin de patru stele într-adevăr deja ţine de ego şi self esteem dar oricum 4 stele e suficient pentru orice om întreg la minte oricât ar fi de super vedetă intenaţională.

6.Zona este în apropierea oraşului fiind rapid accesul la(fără să deranjeze pe nimeni; am citit că Emil Boc tot cu asta o dă înainte, că locul propus desfăşurării e în afara oraşului pentru a nu deranja pe nimeni. La Tîrgu Mureş încă nu am auzit vreun comentariu să fie vreun cetăţean supărat): ştrand, servicii, magazine.

7.La Cluj aria propusă pentru desfăşurare este în afara orasului la aproximativ 15-20 de km, astfel că totul va fi foarte scump având în vedere că trebuie să cumperi totul din incinta festivalului (aici mă refer îndeosebi la mâncare).

8.Tîrgu Mureş are potenţial turistic şi este un oraş curat în curs de dezvoltare, lăsând orice turist plăcut impresionat.

9.Schimbarea locului ar aduce un feedback negativ organizatorilor cât şi festivalului pentru că peninsularii sunt foarte nemulţumiţi, ei considerând că zonă şi loc mai bun decât Tîrgu Mureş şi valea Mureşului nu există.

10.Tradiţia festivalului dureaza de 10 ani, iar printr-o mai bună colaborare cu autorităţile locale se poate dezvolta.

Pe scurt acestea sunt ideile mele, vă rog să vă exprimaţi cu toţii părerea despre festival şi despre opinia proprie vis a vis de mutarea festivalului nostru preferat. Iar un ultim gând negativ este că dacă pleacă Peninsula din Tîrgu Mureş, acest orăşel minunat va fi sters cu totul de pe hartă şi e mare mare păcat, pentru că Tîrgu Mureş are un farmec aparte, recunoscut de toţi cei care ne calcă pragul.

PS: Poate că locul nu face un festival, dar în cazul de faţă locul face diferenţa.

Comments (3)

 • L-as lasa 1 an la cluj sa vad de ce sunt in stare! Oricum se tine vara, mai precis, cand clujul e gol pusca!
  Aici e vorba de bani si nimic mai mult!

  reply
 • iicsus

  2012 a fost al 4-lea an in care am participat la Peninsula, si voi participa si in 2013, indiferent de locul unde se va tine. Locuiesc in Baia Mare si Clujul ar fi mult mai aproape. Pana in Targu Mures trebuie sa schimb 2 autocare, incat nu exista nici o cursa directa. Insa, sustin cu tarie sa ramana in Tg.Mures, din cauza motivelor enumerate mai sus. Nu cred ca intr-un oras precum Clujul te-ai mai simti ca-n familie in cadrul festivalului 🙂

  PS: Am ajuns in Tg.Mures si cu alta ocazie, cazat la hotelul Plaza mentionat. Au servicii ireprosabile si preturi ok pentru atatea stele, plus un spa micut si relaxant (exact ca si orasul).

  reply
  • anca

   Pai pe langa ala mai sunt inca 3 Spauri in oras ala e cel mai mic din cate stiu!Eu zic ca organizatorii cauta si motive ca sa mute festivalul si banul face legea din pacate.Locatia asta de la noi face totul si o sa vada fiecare dintre voi,cei care o a mearga ca nu o sa mai fie la fel.Eu sunt dezamgita de organizatori si de primarul nostru:(

   reply

Post a Comment