17 Jun, Monday
0° C
TOP

Muresenii de la Baba Dochia in deschiderea lui Rodion GA

Chiar daca urmatorul eveniment pe care il anunt are loc in Cluj, doresc sa il promovez pentru ca ii are in vizor si pe muresenii de la Baba Dochia.

Rusine mie ca nu am auzit de Rodion GA pana acum, dar dupa o mica aprofundare am aflat ca e “absolvent al Liceului de Muzică din Cluj, instrumentul clarinet. Acesta este mai degrabă atras de compoziție și experiment, astfel că, între anii 1970 – 1977, înregistrează prin metodele proprii, în apartamentul său, peste 70 de cântece.

În 1977, alături de Gicu Fărcaș și Adrian Căprar, pune bazele formației Rodion G.A., continuând să scrie muzică după propria filozofie. Formația este considerată revelația rock a României și activează pâna în 1983. Acum este momentul în care se lansează principalele compoziții care vor defini personalitatea lui Rodion Roșca, „Stele și Lumini”, „Imagini din Vis”, „În liniștea nopții” sau „Uneori”. Piesele ajung pe rând pe primele poziții ale clasamentelor alcătuite de radiourile și revistele vremii.” Rodion Rosca face subiectul unui film documentar intitulat “Imagini de Vis” in regia lui Sorin Luca, filmul fiind lansat la finele lui 2013.

“Dupa multe evenimente mai mult sau mai putin pozitive, in anul 2012, Rodion Ladislau Roșca este redescoperit de colectivul de muzicieni Future Nuggets[3] care, împreună cu casa de producție londoneză Strut Records[4] si mediați de Ambassador’s Reception îi lansează în mai 2013 primul album integral semnat Rodion G.A.”

Desi mai nisat ca stil, merita cunoscut numele lui. In weekendul acesta va avea loc un concert al lui Rodion G A, iar in deschidere vor performa Baba Dochia, ajutati de efectele vizuale ale NO BIJOUX. 

Despre Baba Dochia am mai scris ca abordeaza stilul Electronic Rock, Electronica, iar notabil este ca in anul 2013 au fost prezenti in premiera la Peninsula. Va las aici un link cu una din piesele lor, Padurea Neagra.

Concertul are loc maine, in Cluj, localul The Shelter, incepand cu ora 10.00 pm. Concertul este unul caritabil, toti banii stransi din bilete urmand sa mearga catre Rodion GA. Intrare e 10 lei si deja au dat attend la evenimentul de pe facebook peste 170 de persoane, insemnad ca asteptarile sunt mari. Multa bafta le urez de la Targu Mures.

 

Comments (1)

  • ROSCA RODION LADISLAU

    multumesc pentru frumosul articol si va stau la dispozitie pt a va furniza noi amanunte

    cu stima : rodion

    reply

Post a Comment