Târgu Mureş
29 Feb, Thursday
14° C
TOP

La noi oare când?! Clujul citește și are parte de transport public gratuit!

….și iată că din nou la Cluj, care nu este departe de noi, se poate…

Dnl Primar Emil Boc merită, iar, aplauzele și aprecierile noastre având o nouă inițiativă menită să deschidă creierele încuiate, să le educe și să le răsplătească, de această dată în colaborare cu Bookfest – Salon Internațional de Carte.

După cum probabil știți (nu este prima ediție așadar nu ar fi greu să știți), Bookfest vine anul și la noi în târg. Ceea ce vreau să evidențiez este faptul că, dacă rotițele ar merge și în alte creiere, târgumureșenii ar putea beneficia și ei de asemenea campanii, greu nu este, trebuie doar să vrei să fi cu adevărat alesul ”alor tăi”.

Așadar, acum 18 h dnl Primar Emil Boc a anunțat pe pagina sa de facebook că:

La Cluj-Napoca, dacă ai carte, ai parte… de transport public gratuit.

Mâine, 6 septembrie, toți cei care citesc o carte, tipărită, în mijloacele de transport în comun beneficiază de călătorie gratuită.

Campania este realizată în baza parteneriatului dintre Primăria municipiului Cluj-Napoca, Compania de Transport Public Cluj-Napoca și Bookfest – Salonul Internațional de Carte și are ca scop promovarea lecturii în rândul clujenilor și nu numai.

Această inițiativă este deja o tradiție în orașul nostru și se desfășoară cu ocazia celei de a opta ediții a Salonului de Carte Bookfest, care are loc în perioada 5-8 septembrie, la Centrul de Cultură Urbană Cluj-Napoca – clădirea Casino din Parcul Central. Intrarea publicului este liberă.

O campanie cu tradiție… sună bine, nu? Parteneriate între Primărie, Compania de Transport Public… și Bookfest… un miraj pentru noi, noi care așteptăm cu zecile de minute un autobuz bătrân și ramolit, poluant și zgomotos până-n pânzele albe, și… oare mai are rost să ne gândim când a inițiat ultima dată Primăria Mureș un proiect/campanie, în folosul cetățenilor, care să și fost dus/ă la final?

Până când ne vom muta cu toții la Cluj sau în celelalte orașe, nu tare îndepărtate de Tg.Mureș, orașe care se dezvoltă în continuare, mergi la Cluj, bucură-te de acest oraș frumos, cultural și citește o carte în busul pe care nu o să îl plătești. 🙂

Felicitări Cluj și dnl Primar Emil Boc!

P.S: în curând o să anunțăm data și locația BookFest – Salon Internațional de Carte Târgu Mureș! Stai cu 👀 pe noi!

Post a Comment