Târgu Mureş
25 Apr, Thursday
9° C
TOP

Ne-am plimbat “în jurul” Pământului

Aşa cum scriam acum două săptămâni, am participat la plimbarea femeilor “în jurul” pământului – Women Walk the World/Femeile Înconjoară Pământul.

Partea cea mai plăcută e că s-au aliniat planetele în asemenea măsură, încât plimbarea a avut loc în primul weekend călduros din an. Am simţit clar că mama natură e FEMEIE, şi îi plac acţiunile de acest gen.

Întâlnirea a avut loc la ora 10.00 în centru la ceasul cu flori. Când am ajuns eu, erau deja strânse persoane, majoritatea membre ale asociaţiei Femeia Mileniului III. Au fost tricouri personalizate şi din fericire s-a găsit unul şi pentru mine, să mă integrez total în peisaj. Nu am fost un simplu observator, ci un participant implicat, dar rolul meu principal, la alegerea mea, a fost fotograf de serviciu.

S-a stat în centru aproximativ 20 de minute peste ora propusă întâlnirii, iar apoi cu mic cu mare, am pornit spre Platou. Organizarea a fost de excepţie, în sensul că acest marș al femeilor a fost anunţat şi apoi aprobat de primărie, motiv pentru care am fost escortate de gardienii publici (să fi fost jandarmi?) până la destinaţia finală şi ne-a prins bine, mai ales în momentele în care trebuia să trecem vreo stradă, iar maşinile erau oprite de ei. Au fost impartite ecusoane cu insemnele actiunii, pliante, fluturasi, s-au adunat donatii de la participante.

Traseul a fost din Centru, pe str. Mihai Viteazul, apoi pe str. Verii şi stopul final Platoul Corneşti, unde am tras pe dreapta la Căsuţa din Pădure, unde este o limonadă refreshing, numai bună după o astfel de mişcare. Numărul de persoane care s-au angajat să parcurgă acest traseu a fost de aproximativ 30. Am fost suficiente persoane pentru a atrage atenţia şi a putea concluziona plimbarea ca un real succes. Pe lânga membrele asociaţiei, au fost şi persoanele beneficiare, susţinute financiar de Femeia Mileniului III.

Pentru mine a fost de bun augur prezenţa pentru că am cunoscut oameni noi, cărora le face plăcere să se implice în astfel de acţiuni, care sper să aibă repetitivitate, iar eu îmi iau angajamentul să promovez şi să particip în continuare.

Rezultatul final:o plimbare relaxantă, iar scopul cu siguranţă atins: ne-am adunat în număr semnificativ, ne-am deplasat în grup compact, am avut un banner cu sigla oficială a evenimentului Women Walk the World/Femeile Înconjoară Pamântul, am popularizat evenimentul şi activităţile ACWW şi ale asociaţiei Femeia Mileniului III, am strâns fonduri, în acelaşi timp am încurajat mersul pe jos, protejând mediul şi am atras atenţia asupra ONG-ului.

Mai multe poze aici.

Post a Comment