Târgu Mureş
18 Jun, Tuesday
20° C
TOP

No oare ce sa scriu despre Bere?

Am primit sarcina dificlă să scriu un scriu un articol de vreo 2000 de semne despre bere şi cumva corelat cu călatoriile.

Acuma sincer vă spun că mare băutor de bere nu-s. Da` tare îmi place ideea aia de a ieşi la bere cu pretenarii, să turnăm halbe în noi şi să discutăm legi , să dăm jos guverne, schimbăm manageri de companii ne dăm cu părerea despre femei, viaţă, familie, artă. La toate ne pricepem când ieşim la bere.

Dar berea asta nu poate să fie orice poşircă, adică nu ştiu cum sunteţi voi dar  multe beri nu le-aş bea nici plătit. Uneori ne place mai dulce , alteori mai amară uneori o vrem cu bule mari alteori mai răsuflată. Până şi culoarea sau prezentarea ne dau o anumită stare de spirit… de preferat berea să fie la Halbă oricum.

Eu am avut noroc în viaţa asta şi am umblat prin Anglia şi Germania şi am băut cam toate berile care-s de referinţă. Am fost în pub-uri englezeşti unde nu se merge pentru a bea ci pentru a socializa. Da, toată lumea are bere în faţă , dar scopul e sa discuţi cu cineva, să socializezi. În Germania berea e aliment, mulţi o beau în loc de apă. Dar ei au festivalurile OktoberFest sauGäubodenFest(care e preferatul meu). Ei se distrează , cântă , se bucură de viaţă cu bere.

De-asta vin şi vă întreb pe voi dragii noştri cititori: ce înseamnă a bea bere pentru voi? care e povestea din spatele ieşitului la o bere? există locuri speciale , tantrice pentru a bea bere? există anumite tipuri sau branduri de bere care te fac să ai o traire spirituală turnând halba sau sticla pe gît?

Spuza – B. R.  că tot mă acuză că nu-i susţin !

 

 

Comments (8)

 • in Cehia e de baut bere, am baut in Praga pe terasa, in centru bere foarte buna la pret absolut decent

  reply
 • Cricu

  Nu stiu ce sa zic, io chiar pot sa zic ca is mare bautor de bere…io daca ies undeva nu ies neaparat sa beau o bere desi nu lipseste de pe masa, daca ma cheama cineva la un suc,ceai,cafea pana la urma ajung sa beau o bere…de multe ori poftesc si acasa si imi mai iau la doza si ma uit la un film sau stau la calculator,nu stiu daca am o bere preferata sa fie blonda in general beau Ciuc sau Timisoreana nu am o preferinta imi place foarte mult Heyneken-u da nu inseamna ca ii preferata mea ca am mai baut si in Franta bere buna si in Germania da parca tot aici imi cade mai bine

  reply
 • Berea ii mai ieftina decat laptele si pe langa asta nu are grasime…cum are laptele. :-)) Deci beti bere, nu lapte. 😛

  reply
 • Cucu

  sa nu lasam deoparte efectul racoritor al berii; dupa o zi caniculara de munca, sau pur si simplu o zi caniculara, iti doresti sa te ineci cu o bere rece, doua, trei …zece
  ah imi faceti pofta

  reply
 • Dorin

  Berea e ca brelocul pentru chei. Ea merge bine si parca e necesara alaturi de un meci de fotbal, de o mancare foarte buna cand e cald afara, o excursie, fie ea de orice fel si in orice companie. Cea mai incantatoare bere pe care am baut-o a fost Pilsner in Slovacia,(unii poate stiti de ce)chiar daca am baut bere si in Germania, mama berii.
  Obs: eu zic ca difera de la tara la tara compozitia berii chiar daca vine sub o marca sau alta.

  reply
 • ioana

  Nu uita de berea cu fructe, preferata mea 😀

  reply

Post a Comment