Târgu Mureş
02 Dec, Thursday
10° C
TOP

Noaptea Albă a Galeriilor

Noaptea Albă a Galeriilor, prescustat NAG

Ce este NAG?

NAG este proiectul inițiat și organizat de Asociația Ephemair, iar anul acesta, o dată cu ediția #10 își extinde programul nocturn în galerii de artă, spații alternative, huburi creative și ateliere de artist din #10 orașe: București, Arad, Baia Mare, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Craiova, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara.

Când are loc? Vineri, 30 septembrie 2016.

Unde are loc, la Târgu Mureș? Sub organizarea locală a Asociației K’ARTE, o serie de organizații și spații care s-au dovedit consecvente în a derula proiecte articulate de artă vizuală, sunt incluse în acest proiect: B5 Studio, Camera K’ARTE, Galeria UAP, Black Framed Glass Cube Gallery (Galeriile Luxor) și Casa Bernady (Fundaţia Culturală Dr. Bernády György).

De ce are loc? Pentru a face legătura între tânăra generație de creatori și publicul tânăr. Iar pentru că anul acesta Noapte Albă a Galeriilor a ajuns la ediția aniversară, 10 ani, a creeat o hartă a artei contemporane și a celor mai noi tendințe de pe scena artistică locală și internațională, în cele zece orașe enumerate mai sus.

Cum reușește să apropie tânăra generație de creatorin de public?

Prin prezentarea unor proiecte, printre care la Târgu Mureș se numără:

  • ”Minitremu Art Camp” la B5 Studio (Pţa. Bolyai nr.5)
  • ”Pat / Ágy” , Bob Jozsef (instalație / Pţa. Bolyai nr.5)
  • ”E adevărat, din moment ce l-am pictat” – Codruta Cernea, la Camera K’ARTE (G. Enescu nr 2)
  • ”IMAGINE-TIMP / Kép-Idő” – Simon Endre / Simon Zsolt la Casa Bernady (Fundaţia Culturală Dr. Bernády György. Str Horea nr 6)
  • ”Retrospectivă Szabo Zoltan Judoka & family” – Galeria UAP Târgu Mureș (G. Enescu nr 2)
  • ”Anuala de Arhitectură Mureș 2016” – la Galeriile Luxor (Piata Teatrului 1)

În plus, o serie de artiști își vor deschide atelierele din Pţa. Bolyai nr.5, special pentru public în seara/noaptea zilei de 30 septembrie. Așa că luna octombrie începe cu manifestații artistice 🙂

Post a Comment