Târgu Mureş
27 Nov, Saturday
2° C
TOP

Verde la educație pentru circulație

Lidl și Poliția Română lansează, la nivel național, a IV-a ediție a campaniei de educație și prevenție rutieră, „Verde la educație pentru circulație”.

Pe data de 24 septembrie, începând cu ora 11:00, copiii cu vârsta cuprinsă între 4 – 10 ani sunt invitați să participe la o lecție interactivă de circulație rutieră, susținută de reprezentanții Poliției Române. Evenimentul va avea loc simultan în parcările magazinelor Lidl din întreaga țară, în sectoarele special amenajate.

Lansată în 2013, „Verde la educație pentru circulație” este o campanie de educație rutieră, care are în vedere conștientizarea de către cei mici a importanței cunoașterii și respectării regulilor de circulație. Sâmbătă, pe 24 septembrie, fiecare copil prezent în parcările magazinelor Lidl din Mureș, care se alătură inițiativei, va învăța direct de la reprezentanții Poliției Române cum trebuie să se comporte corect un pieton în trafic.

Prima parte a lecției de educație rutieră:

  •  secțiunea teoretică – cei mici vor afla toate informațiile despre semnele de circulație, ce înseamnă fiecare, cât de important este să fie atenți la trafic.

Cea de-a doua parte:

  •   sesiune interactivă – copiii vor fi invitați să aplice cunoștințele dobândite, printr-un joc de circulație rutieră în cadrul unui orășel miniatural.

La final, toți participanții vor fi răsplătiți cu premii oferite de către Lidl.

„Verde la educație pentru circulație” este singura inițiativă de acest gen, cu o asemenea amploare, a unei companii din România. De-a lungul celor 4 ediții, campania a reușit să aibă un impact important asupra gradului de educație rutieră al copiilor, la nivel național, fiind foarte bine primită în comunitățile în care a fost implementată.

Rezultatele ne conving că acesta este un demers cu un impact pozitiv major pe termen lung. Ne bucurăm că am putut folosi în avantajul nostru numărul semnificativ de magazine pe care le avem în întreaga țară, cât și reputația pe care Lidl o are în comunitățile în care se află, pentru a putea implementa cu succes o campanie atât de complexă la nivel național. „Verde la educație pentru circulație” este deja o tradiție pentru noi și ne dorim ca și pe viitor să ne implicăm activ în rezolvarea problemelor sociale, așa cum este siguranța copiilor în trafic.

a povestit Maria Pârvuleasa, PR&CSR Manager Lidl România.

Siguranța rutieră și salvarea de vieți reprezintă priorități ale Poliției Române. Ne-am implicat activ în această campanie și susținem toate inițiativele ce contribuie la prevenirea accidentelor rutiere. La fel ca în anii trecuți, în cadrul activităților desfășurate îi vom învăța pe cei mici că atenția sporită și cunoașterea îndeaproape a regulilor de circulație salvează vieți.

declară comisar-șef de poliție, Florentin Brăcea, Director al Direcției Rutiere din cadrul Poliției Române.

 Considerăm că este o campanie foarte utilă și bine venită! Susținem, vă sfătuim să participați, cu mic, cu mare, la această campanie și…ne vedem în parcările Lidl Mureș! 🙂

Post a Comment