Târgu Mureş
21 Sep, Thursday
23° C
TOP

Noaptea Muzeelor

Se apropie cu paşi repezi cea mai culturală noapte a anului, adică noaptea dintre 16 şi 17 mai.

Despre ce tot vorbesc aici? Desigur, despre Noaptea Muzeelor 2015!

Am fost obişnuiţi de către Muzeul Judeţean Mureş, în ultimii ani, cu evenimente de amploare în zona centrală a oraşului, în această noapte cu totul specială. Ei bine, anul aceste festivităţile vor dura nici mai mult, nici mai puţin de 2 zile.

Vernisaje, concerte, cafenele în aer liber şi alte surprize, toate la Noaptea Muzeelor 2015!

În continuare vă voi face câteva recomandări:

În Piaţa Teatrului vor avea loc o serie de evenimente în aer liber pe parcursul zilelor de 16 şi 17 mai. Pe lângă Târgul Meşteşugarilor, se va amplasa o scenă pe care vor concerta mai multe trupe de rock, jazz, cât şi cvartete de corzi din România şi Ungaria. De asemenea duminică, 17 mai, va avea loc o proiecţie 3D mapping de la ora 21:00.

La Palatul Culturii veţi putea vizita Galeria de Arta Modernă Românească, Galeria de Artă Clasică Maghiara, cât şi sălile de spectacol. În Sala Oglinzilor veţi putea vizita expoziţia temporară Aurul şi Argintul României Antice, expoziţie a Muzeului Naţional de Istorie al României din Bucureşti.

Ca în fiecare an, veţi putea vizita Turnul cu Ceas al Prefecturii, de unde veţi avea privelişti deosebite asupra oraşului.

Muzeul de Ştiinţe ale Naturii, Muzeul de Etnografie şi Muzeul de Istorie din cetate vor avea fiecare expoziţii special inaugurate cu ocazia Nopţii Muzeelor.

Totodată vizitatorii vor avea ocazia să viziteze Cetatea Medievală, care se află în ultimele stadii ale unei lungi reabilitări.

Teatrul Naţional intră de asemenea în circuitul evenimentului, prin organizarea Cafenelei Actorilor în spaţial Pieţei Teatrului, unde vizitatorii vor avea ocazia să stea la un pahar de vorbă cu actorii lor favoriţi. În foaierul sălii mări a teatrului, vă vor aştepta o echipă de profesionişti în ale machiajului şi coafatului, plus o multitudine de costume şi pălării, cu ajutorul cărora vei putea intra pentru o scurtă perioadă de timp în pielea personajelor tale preferate şi, de ce nu, să îţi faci un selfie în această postură.

Demne de menţionat sunt şi expoziţia temporară “Tîrgu-Mures în timpul primului război mondial” şi miniconcertul orchestrei Liceului Vocaţional de Arte de la Biblioteca Teleki-Bolyai.

Pentru amatorii de clubbing, 180 vă pregăteşte party-ul History of beats sâmbătă, 16 mai, între orele 23:00-04:00.

INTRAREA în locaţiile participante la eveniment se va face pe baza unei brăţări care se va putea achiziţiona de la Agenţia de bilete a Palatului Culturii în zilele de dinaintea evenimentului sau de la oricare dintre locaţii în ziua evenimentului. Preţului unei astfel de brăţări va fi de 3 lei pentru cei cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani, şi 6 lei pentru adulţi. Odată achiziţionata, brăţara va da acces la toate programele.

EXCEPŢII:

  •  La evenimentele care se vor desfăşura în aer liber, intrarea este gratuită
  •  Pentru expoziţia “Aurul şi Argintul României Antice” de la Palatul Culturii, pe lângă brăţara deja achiziţionata va mai trebui să plătiţi un bilet de 3 lei pentru cei cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani, şi 6 lei pentru adulţi.

Duminică, 17 mai, secţiile Muzeului Judeţean Mureş vor avea program normal, între 10:00-14:00, şi Palatul Culturii între 10:00-16:00.

Pentru a vedea programul detaliat, accesaţi link-ul aici !

Eu mă voi culturaliza până noaptea târziu în acest weekend. Voi?

Post a Comment