Târgu Mureş
21 Oct, Thursday
2° C
TOP

Nori, Petale, Călătorii

În data de 20 noiembrie, începând cu ora 18.30 sunteți invitați la o expoziție de pictură înainte de Balul Palatului.

Pentru Cristina Rusu călătoriile reprezintă ocazia unor aprofundări artistice speciale, iar rezultatul nu întârzie să exprime aceste lucruri, realizate într-o tehnică inconfundabilă stăpânesc imediat mintea și sufletul privitorului. Maniera dezvoltată s-a răsfrânt coerent asupra unor pânze revelatoare, în care privitorul poate înțelege și intra în universul atât de personal al artistei.
Puritatea stilistică la care recurge artista reprezintă primul factor de plăcere senzitivă pe care îl oferă operele sale. Pornind de la real, de care se folosește drept sursă de inspirație, pictorița reușește să îl integreze într-un întreg complex plastic.
Florile sunt unul din genurile pe care artista le-a abordat cu predilecție, fiind atrasă de acordurile cromatice pe care le oferă.
În lucrările, Nori, Petale, Călători … ( Despre frumusețea interioară…) artista recurge la simplificarea formei, accentul fiind pus pe culoare. Prin culorile alese și tipul de pensulație, Cristina Rusu redă varietatea și efectele diferitelor texturi. Axele prinicipale ale creației acestei artiste sunt lumina, armonia, sensibilitatea ,emoția și profunzimea.

Balul Palatului ediția a III-a este programat să se desfășoare miercuri, 20 noiembrie 2019, în Sala Mare a Palatului Culturii din Tîrgu Mureș. Așa cum v-am obișnuit, o dată pe an, această sală impunătoare se transformă într-un uriaș ring de dans de gală, dând publicului spectator ocazia unică de a se ”implica” în acestă poveste, de a vibra și de a dansa vals în acordurile Orchestrei Filarmonicii Tîrgu Mureș .

Spectacolul cuprinde recitaluri ale unor artiști recunoscuți ai muzicii clasice, demonstrații de dans, parade ale costumelor și multe surprize.

Va fi un spectacol unic și memorabil.

Post a Comment