Târgu Mureş
27 Nov, Saturday
2° C
TOP

Review Oigăn – Stripped to the skin

Oigăn, altfel spus Eugen Nuțescu, este unul dintre cei mai cunoscuți chitariști și interpreți din întreaga Românie. A activat în trupele “Moon Museum” și “Robin & The Backstabbers”, în prezent fiind simpaticul zâmbet din spatele chitării Kumm-ilor.

În 9 februarie 2017, Oigăn a revinet în J’ai Bistrot cu un show acustic ce a cuprins piese cântate de-a lungul vremii cu Robin & The Backstabbers, Kumm și Moon Museum.

Redeschiderea localului a adus, fără doar și poate artiști din industria muzicii autohtone: la fel și în cazul lui Oigăn. Lui îi place în Mureș și a venit în repetate rânduri, de data aceasta, însă, însoțit de chitara sa, de micile ajutoare și de muzică bună, că altfel nu prea îi stă în fire.

Lumea a început să se strângă în jurul orei 21:10, iar toată treaba a început pe la 21:30. Atmosfera plăcută și relaxată, marca J’ai Bistrot, a fost înlocuită de una alertă, aproape tensionată, până la trecerea la una ușor amuzantă, la auzul unui “No Serustoc”. Lumea s-a destins și mai mult la auzul primului acord. Așadar, să înceapă concertul. 😀

Piesă după piesă, fețele spectatorilor străluceau – amintiri demult apuse? Un spectru de emoții care i-a cuprins? Într-adevăr, emoții trezite de acordurile și vocea lui Oigăn.

Nu multe din piesele sale ne sunt cunoscute nouă, spectatorilor, dar prind repede – ropote de aplauze întâmpinând începuturile și finalurile cântecelor.

Piesă cu piesă, sala era transportată în Universul lui Oigăn – izvorul emoțiilor sale, un drum prin demiurg, o călătorie în timp și spațiu: din România până în Pakistan.

Pe la mijlocul show-ului, Oigăn și-a introdus și micile “ajutoare” – oferind o parteneră cu o voce angelică și o chitară în plus atmosferei.

O călătorie în mintea unui compozitor, în izvorul inspirației sale, și pe deasupra muzică bună și un show pe cinste.

J’ai Bistrot, ți-ai impresionat clienții din nou; ce comori mai ai de oferit?

Text de Andrei Moldo

Foto credit Iulia Iuonas

Post a Comment