Târgu Mureş
25 Jun, Tuesday
21° C
TOP

Out in Peninsula: ziua zero

A sosit şi Peninsula time, iar ieri am dat o tură pe acolo, să mă familiarizez cu decorul şi scenele, înainte de nebunie.

Ieri practic a fost ziua zero, zi în care nu au fost concerte, dar a fost locul ideal să bei o bere. Am ajuns undeva la ora 7 şi ceva, unde m-am întâlnit cu Augustin; echipa Outinmures la datorie :). Ne-am luat brăţările, procedeu foarte civilizat, şi am pornit în expediţie prin complex. Prima impresie : foooarte mare spaţiul de desfăşurare :); am reacţionat ca un copil într-un parc de distracţie, mă minunam la orice măgărie vedeam, astfel că i-am dat lui Augustin material suficient să râdă de mine şi de puerilismul meu tipic. Eram toată un zâmbet; pe scurt am intrat în atmosfera Peninsulei mai repede decât mă aşteptam.

Pentru fesitval au venit o grămaaadă de oameni. Mulţi cu rucsacuri în spate, mergeau spre locul de campare. Parcă nu îmi venea a crede că au venit atât de mulţi, dar am înţeles că ce am văzut eu era doar vârful icebergului, că doar azi mă voi izbi de realitate.

Ne-am întâlnit la Troll Terace cu Sandra, cu ocazia asta ne-am şi cunoscut oficial, iar apoi ne-am plimbat vreo 40 de minute de la o scenă la alta, de la Miert Pub la Booha Academy. Am văzut toate terasele şi toate corturile, am simţit miros de cârnaţ prăjit şi costiţă, şi într-un final am şezut la o bere (două, trei) la terasa trolilor. Despre Troll Terace musai să zic două vorbe, că e tare. Cică acum vreo 2 ani, o gaşcă de băieţi au început să trolleze pagina oficială a Fesivalului, pe motiv că nu s-au ţinut de cuvânt, când au spus că vor anunţa din timp lista artiştilor de la Peninsula. Dar au trollat la greu, nu îi lăsau deloc să respire, şi pentru că organizatorii sunt persoane cu simiţul umorului, au făcut un fel de pact de prietenie, şi la solicitarea băieţilor , care se autointitulează Peninsula Troll OFFICIAL Fan Club, au primit o terasă pe care sugestiv au numit-o Troll Terace. I-am văzut pe câţiva dintre trolli aseară, băieţi simpatici, şi cum Sandra e mai apropiată de ei, am zis că ne dăm întâlnire în fiecare zi acolo. Au venit mai târziu şi Irina, cu care am râs foooarte bine;  am rugat-o să îmi relateze încă o dată accidentul “din faţa căşii” ei, iar lista de prezenţă au încheiat-o Hegheş şi Alex.

Ziua zero a fost faină. Oamenii lângă noi se zbenguiau într-un ritm care deja mă depăşeşte. Nu mai am 17 (sic) ani, şi am simţit, dar asta nu înseamnă că nu mi-a picat bine că am mers. Nu mai simţeam deloc că aş fi în Tg Mures, de fapt că m-aş afla în oras. M-am decuplat, şi aveam impresia că sunt în concediu la ceva carnaval (într-o zi de miercuri).

Puncte minus: muuuuuuult praf, bietul meu ten a avut şi va avea pe toata perioada de suferit. Apoi toaletele acelea ecologice mi-au plăcut aşa de mult, că aş fi optat pentru mama natură oricând, dar m-am aliniat standardelor (deloc) europene. Şi e cam mizerabil pe acolo, sa zicem doar că nu e un festival de cucoane.

Mai multe info mâine, cand deja voi fi mers la primele concerte : Zdob şi Zdub,  Byron (my precious) şi nu în ultimul rând The Straits.

Câteva poze cu ziua zero aici.

Comments (3)

 • Sandra Sc

  Paula, “sic”-ul ala de la “17 ani” era un apropo “subtil” pt cineva? :))

  reply
 • florin

  ATB a postat pe Facebook:

  Am o veste foarte tristă despre concertul meu în România duminică. Din cauza la o încălcare a contractului organizatorilor suntem nevoiti sa anulam spectacolul din Targu Mures. Îmi pare foarte rău pentru acest lucru și sper că voi fi din nou în România pentru un alt concert în curând.

  reply

Post a Comment