Târgu Mureş
25 Apr, Thursday
10° C
TOP

Reguli de comportament în societate 1#

M-au ajuns toate blestemele de peste vară şi m-am beteşugit una weekendul ce-a trecut de cred că om n-o să mai fiu vreodată. Dar pentru că aşa-i omu’ bolnav, îşi aminteşte de toate datoriile şi de ce mai are de făcut pe lumea asta, m-am gândit să fac o rubrică săptămânală de reguli.  Da’ să nu vă aşteptaţi la “bunele maniere”  că n-am treaba eu cu dealea, ci cu mai mult cu tâmpeniile pe care nu vi le spune nimeni ca l-i jenă cât sunteţi de proşti şi de mitocani câteodată şi pentru care altădată luai o bataie de te ascultau cu urechea dacă nu-ti retezau vreun membru sau chiar capul …. depinde cât de important era omul pe care-l călcai pe coadă. unde eşti tu ţepeş doamne….

Azi vorbim despre preteni şi prietenii prietenilor. Nu ştiu dacă v-a spus cineva până acum dar replica aia stupidă cu ” mersi de invitaţie dar pot să mai vin cu prieten /3 prieteni / o prietenă ?” e de căcat maxim. Că dacă vroiam sa vii cu prieteni, îţi spuneam , dacă nu-ţi place sa petreci timp cu mine da-te-n mă-ta spune-mi , dar nu mă lua cu căcaturi de-astea că vezi doamne tu mă întrebi frumos şi eu trebuie să-ţi răspund frumos şi să fiu amabil… că debicei nu-s. :))  eu am obiceiul prost să intru în detalii de genul cine-i/cine-s , de unde , câţi ani, cu ce se ocupă şi aşa până te plictiseşti sau te prinzi singur că răspunsul e nu, numa’ că vroiam să fiu la fel de căcat ca tine….

Altă chestie, când rezervă cineva  o masă undeva , e ok să vii cu prieteni eventual să-şi lase hainele pe acolo ca na… garderoba este sau nu prea dar dacă nu cunoşti pe nimeni şi ai venit de papagal pentru că te-a adus cineva din gaşca nu ocupa locul altora.  Nu de alta dar îi faci pe oameni să se simtă prost, îi incomodezi, totul devine oarecum frustrant şi toată lumea se întreabă cine-i prostul/proasta pentru că poţi să fii sigur că nimeni nu ţi-a reţinut numele de când aţi făcut cunoştinţă. Dar să ne înţelegem , friends of friends. Există oamenii obişnuiţi care oricând au voie şi nu se supără nimeni. Dar restul trebuie să câştige respectul grupului şi să fie acceptaţi.  Pentru proaste în special deşi e de bun simţ să ţi se cedeze locul, eşti o vacă proastă dacă ţi-l iei singură, poate nu-l meriţi, că eşti urâtă sau proastă sau ai gura mare sau pur şi simplu eşti o curvă proastă şi cu gura mare.

Ioi cireaşa de pe tort. Să apari cu nişte prieteni de-ai tăi la ziua de naştere,prieteni care n-au fost invitaţi de sărbătorit. Aia mi se pare cea mai de căcat fază, eventual să apăreţi 5 cu o butelie de vin de 25 de lei şi dupaia fraieru’ să facă cinste la toţi. Pe ăştia i-aş ucide….  pentru că nu poţi să fuţi cheful tuturor cu dându-i afară pe nesimţiţi că o să se ridice toate păsăricile că lasă că ce-are, eventual aia dacă mai au o umbră de bun simţ zic că-şi plătesc ei băuturile şi iese totul naşpa. aşa că-i accepţi pe retardaţi la ziua ta.

De multe ori musafirii trebuie trataţi cu atenţie şi acceptaţi însă nimănui nu-i place când un musafir se comportă ca şi cum aia ar fi casa lui. Cel puţin la mine acasă zbori cu tot cu bagaje şi la 2 noaptea fără să-mi pară rău. Nu eşti nici primul nici ultimul…  Cam aşa e şi cu grupurile deşi ştii că aşa e frumos să se poarte lumea cu tine , nu înseamnă că e urât dacă nu se poartă aşa. pur şi simplu nu eşti încă acceptat…

La repercusiuni… eu nu cred că există om care poată să facă pe cineva să se simtă mai vierme aşa cum pot eu…. şi cam aşa reacţionez. 😀 cu mici excepţii.

Na , cam atât …. săpt viitoare vorbim despre mâncare şi restaurante.

PS: asta e valabilă şi pentru prietene, prieteni, neveste , amante sau iubiţi gay. dar cred că o se dedic un post separat pentru asta… că e subiect sensibil

Comments (2)

  • mary

    reperCURsiuni…serios???

    reply
  • mary

    vad ca ai modificat….

    reply

Post a Comment