Târgu Mureş
25 Apr, Thursday
9° C
TOP

Pălăvrăgeala vagabonzilor | Demény Péter și Doru Pop

Pălăvrăgeala vagabonzilor... Doru Pop și Demény Péter sunt cei doi care ne vor încălzi seara!

Doru Pop: Un ungur și un român care discută vrute și nevrute, dar mai ales despre românitate și maghiaritate, pot să pară niște ciudăței ai istoriei recente. În fond, pe cine interesează ce cred niște băieți „din provincie”?

Demény Péter: Mi-au plăcut cafenelele acelea, ca și mailurile respective. Recitind tot materialul adunat în mai bine de un an, am avut o senzație de normalitate: nu suntem de acord în unele privințe, dar asta nu ne afectează prietenia.

Mai multe dialoguri între doi intelectuali trăitori în Transilvania, unul de origine maghiară, celălalt român, profesor la Universitatea „Babeş-Bolyai“, au fost publicate, din 2016, în revista Observator cultural, dar şi în alte publicaţii culturale naţionale. Între timp, dialogurile celor doi intelectuali s-au făcut un volum, intitulat Pălăvrăgeala vagabonzilor, apărut la Editura Charmides, în 2017.

Hai, hai la Pălăvrăgeala vagabonzilor! 😀

Joi 22 noiembrie 2018, de la ora 18:30, la J’ai Bistrot, hai să-i cunoaști pe Demény Peter și Doru Pop la o poveste moderată de Valentin Covaciu.

Evenimentul este organizat de Asociația Podium, inițiatoare a proiectului „Scriitori la școală” în Târgu Mureș.

Facem cunoștință cu cei doi? Facem și le mai și ascultăm pălăvrăgelile :))

Post a Comment