Târgu Mureş
22 May, Wednesday
20° C
TOP

Paște și 1 Mai 2016

Să ne fie mai ușor, să ne agităm în trafic mai puțin, să ne îmbrâncim în supermarket-uri mai puțin și să stăm o singură dată la cozi cu mega plinul și sufocatul nostru coș cu “cele necesare”, să ne întoarcem toată bucătăria cu dosul în sus o singură dată că doar na.., să obosim gătind pentru două zile cât pentru 10, să ne îngrășăm în două zile cât în 10…anul acesta ne sare în ajutor și ne oferă (atenție profitați!) o sărbătoare 2 în 1 – Paște + 1 Mai!!

Cum se “prepară” ziua de mâine?

Se scoate masa de Paște afară (dacă o să țină vremea cu sărbătoarea), se pun berile la rece, se încinge bine grătarul, se pregătesc micii… a!! stai!! este și Paște! Revin: se scoate masa de Paște afară, se…scoate mielul din cuptor, ciorba de miel, se scot ouăle vopsite (în vinerea mare, da?), se scoate vinul, pasca și cozonacul și servim cu drag și gratitudine.

Dar…cu grătarul ce mai facem? cu berea? cu micii? cu 1 Mai?!? Noi cu care sărbătoare votăm?

Dar stai!! Șoc și groază! N-o să-ți vină să crezi!!

 

Pentru sărbătoarea 2 în 1 magazinele au pregătit: micii din miel, fleica mix miel+porc, condimentul Paște+1 Mai – ediție limitată, berea cu gust de vin și vinul cu gust de bere, pasca și cozonacul cu cremă de prăjitură – ediție specială doar în unele laboratoare, drobul din miel+porc+pulpă pui și ciorba dulce-acrișoară – un mix echilibrat de legume și carne de toateee felurile!

Salata…păi… mai încape și salată? Neee…. Zilele salatei o să fie 2 și 3 mai când mergem iar în supermarket-uri ca să mâncăm “iar” sănătos așa ca după…animal eating style!

Vaiii..dar era să uit sucul!! Mamă nu uita sucul!! Dar…care merge la Paște + 1 Mai? Care merge toate cele? Grea decizie! Aici ne-am blocat!!

Și… pentru că farmacia inimii . . . . . . este tot timpul pregătită, nu uitați să puneți pe masa de Paște + 1 Mai cutiile de medicamente!! O masă grea, o masă bogată, o masă pentru o așa sărbătoare maaaaaree…necesită precauție/prevenție și ajutor pentru digestie! 😀

Gata! Mă duc să caut condimentul special!!

Pofte mari să aveți, Paște fericit și luminat, 1 Mai liniștit și odihnitor… Nici măcar nu știu ce și cum să mai urez…

Un așa amestec de sărbători să NU mai avem!!

Noroc și Hristos a Înviat!

 

(așa sună bine, nu?) :)))

Post a Comment