Târgu Mureş
15 Jul, Monday
33° C
TOP

Pescuit la Cipău

Deci vreau să vă spun că am fost la cea mai faina partidă de pescuit din ultimii doi ani.  De departe…

Sunt aşa de încântat că vă scriu acest post la 10 minute după ce am intrat pe uşă.  No dar să vă povestesc…

Mă ştiţi pe mine un matinal mă trezesc pe la 12. La pescuit teoretic trebuia să mergem pe la 07.00 dar m-am trezit abia la 7.30 până l-am luat pe prietenul meu s-a făcut 8 şi ceva, am ajuns pe baltă pe la 9 si ceva.  Ce mai… pescari adevăraţi nu jucărie…  dar nu avem nevoie să fim devreme dacă ştim cum 🙂

Despre baltă

Balta asta e situată la ieşire din Cipău la intrare în Iernut , pe partea dreaptă cum vii de la Tg Mureş. exact lângă E60.  N-ai cum să n-o găseşti. E un fost curs al râului mureş care a fost îngrădit. pe lângă balta mare mai sunt şi două mai mici , una cu peşte răpitor si una cam la fel ca cea prinicipală care am pescuit noi dar mai mică. Ideea e că se repopulează constant… Cea mare are 3200 kg crap, peşte populat de două ori anul acesta cea mică 1600 de kg crap.

Pe lânga placerea pescuitului acolo mai  există căbănuţe care se închiriază 30 de lei pe 24 de ore(2 paturi;15 lei/pat). Încă nu au curent pentru că abia acum se montează dar în două săptămâni maxim sigur va fi pentru că acum montau stâlpii şi firele erau trase acolo.

Taxa e de 30 de lei pe zi, 20 de lei jumate de zi. Se poate pescui şi noaptea 25 lei / noapte.. Acasă puteţi duce 4 kg de peşte maxim dacă staţi o zi întreagă altfel e 2 kg limita. părerea mea că dacă nu aveţi o poftă nebună de peşte şi nu aveţi la îndemână e ok să duci de gust acasă dar în rest locul peştilor e în baltă ca să-i putem prinde şi bunici de crapi.

Balta e super amenajată, adminsitratorul e cam tot timpul pe acolo, se ocupă,nu e voie cu maşina pe lângă apă… malurile sunt amenajate cu măsuţe, bănci, locuri de pescuit. Minunat!

Cum se pescuieşte? e voie la oricum , de bărcuţe de nădire şi de bărci nu e nevoie.

Noi am pescuit la Sheffield dar cu plutele fixate. Apa are între 4 şi 7 m.  Nadă  am folosit aşa : Benzar Top Mix Crap Miere, Benzar Bază Crap galben, o jumătate kg Şprot, 700+800 g Pupe de viermuşi, 1 flacon aditiv Benzar Bază Crap. Am pescuit cu Porumb pe cârlig plus 1-2-3 viermuşi în funcţie de feeling :). Porumbul l-am ţinut în apă cu aditiv bază crap.

Am avut şi beţe puse la fund, 1  fiecare dar am luat doar vreo 3 crapi si 1 ratat. La plută am avut vreo 3-4 rateuri/rupturi dar ăsta e riscul meseriei.

Rezultatul: 45 de kg de crap în câteva ore. între 2 kg şi 4 kg bucata.  Ca şi poze vi le-am pus pe cele care se pot da publicului , cele cu şuncile mele … i’m sorry dar îmi ajunge mulţimea de prieteni care fac mişto de mine.

Peştele a fost eliberat după cântărire

[nggallery id=21]

Comments (9)

 • Ce prieteni nesimtiti ai :)))) Fain acolo pe balta :)))

  reply
 • Super la balta aia. Trebuie sa ii spun socrului mei…mare amator de peste;)
  DE ce te lasa doar cu 4 kg? Napsha..

  reply
  • briche

   Biancas, ar trebui sa nu lase cu nici o coada de peste, sa stea in balta sa creasca, peste 2-3 ani sa nu mai aiba 3 kg ci 6….si asa mai departe.

   reply
 • Adrian

  Stii cumva cum pot da de proprietar? As vrea sa rezerv o casuta pentru un weekend, vin de la Brasov.

  reply
   • Adrian

    Ai reusit sa faci rost de numar? Merci

    reply
 • Feri

  A fost cineva anul acesta la pescuit ?
  Cine poate sa dea niste informatii este invitat sa isi spuna parerea pe pescarclujean.ro/forum ,am fi cativa pescari care am dori sa mergem la un pescuit pe acest lac si nu prea avem informatii.

  reply
 • GiGi

  NU INCERCATI BALTA !!!! NU MAI ESTE PESTE DELOC !!! DACA MERGETI O SA VA ZICA CA AU BAGAT PESTE , DAR AICI SE POPULEAZA CU LADITA DE 20KG!!! NU RECOMAND DELOC !!! NU SE DA BON INCA UN LUCRU DUBIOS!!!!

  reply

Post a Comment