Târgu Mureş
17 Jun, Monday
17° C
TOP

Piaf Cafe, s’il vous plait

Astăzi am fost pentru a treia oară în cafeneaua Piaf. Acest articol putea fi scris mai demult, pentru că opinia îmi era deja formată din primele clipe, dar am  vrut eu să mă conving că mă voi simţi la fel de fiecare dată.

Stiu că tot ce e nou prinde la public, dar parcă e ceva legat de acest local, ce îmi lasă impresia că o să fie “on top” de acum înainte, asta dacă nu se plafonează şi renunţă la investiţii. În primul rând, pentru că au un orar atrăgător, adică de la 8.00-9.00  până la 1.00-3.00 dimineaţa, plus că am înţeles de la cineva că s-a stat şi până la 4 în zilele bune. Găseşti în meniul lor, cam tot ce îţi pofteşte inima: cafea, ceai, băuturi răcoritoare, dar şi alcoolice şi nu în ultimul rând mâncare. E perfect pentru pauza de masă, când într-o oră, vrei să te simţi bine şi să ai parte doar de o gustare.

Cum ziceam, astăzi am fost pentru a treia oară şi pot să certific faptul că atmosfera este absolut minunată, vorba prietenei mele Diana “te simţi ca în Occident”. Odată, că au întreg meniul expus afară, apoi că au un spaţiu primitor, mâncare bună şi personal prietenos.

De băut, am servit la cafenea, atât cafea cât şi ceai. În calitate de mare consumatoare de cafea, afirm că este bună, este pe sufeltul meu gama servită de ei. Ceaiul de asemenea este foarte bun, aromat şi ceainicele din care eşti servit, parcă îţi sporesc şi mai mult pofta. Am pozat special serviciul lor de ceai, într-atât mi-a plăcut.

Acum.. despre mâncare, am să aduc atât critică, cât şi laudă. Prima dată am servit un sandwich ciabata de pui, care costă 8 lei, dar pâinea era atât de groasă, încât îmi era destul de greu să îl mănânc civilizat. Am folosit multe şerveţele pentru că se destrăma sub ochii mei. Astăzi, în schimb, am avut Chicken Club, care este şi gustos şi uşor de mâncat. Diana şi-a comandat o salată de ton şi mi-a spus că este mare, consistentă şi fooarte bună. Preţul salatei este de 13 lei şi al sandwich-ului meu 10 lei. Într-adevăr că acesta este preţul unui meniu al zilei, dar sincer, eu prefer să mînânc un sandwich şi să mă întorc la birou cu foamea stăpânită, decât foarte plină, stare cauzată de meniul zilei. Pentru mine e prea multă mâncare pentru ora 12.00 amiază. Am pus şi câteva poze pe facebook, dar şi linkul pentru cei care nu păşit încă pragul cafenelei Piaf.

Vă recomad cu încredere să mergeţi, iar dacă aveţi alte păreri despre local vă rog să mi le împărtăşiţi. Deocamdată eu sunt destul de fascinată de local şi aş vrea să aud şi alte experienţe.

Cafeneaua se află pe strada Bolyai numărul 10, la câţiva metri de China Blue, pe aceeaşi parte.

PS: aş fi curioasă să aflu dacă numele localului este asociat cu Edith Piaf, al cărei fan mă declar. Ar fi chiar cireaşa de pe tort 🙂

Comments (12)

 • Bolyai

  ” strada Bolay “, astazi ai venit de pe lună?

  reply
  • mihai

   Aaa e mica scapare… Daca o sa cauti pe facebook sau pe twitter o sa vezi ca in general e scris corect. Dar iti multumim pentru observatie… Deaia va avem pe voi ca sa fiti atenti sa nu gresim 🙂

   reply
 • Bolyai

  mersi

  reply
 • Vlad

  Personalul scartaie pe alocuri , in general localul e ok , intim si bine aranjat . Nu am apucat sa stau la nefumatori desi sus , la fumatori e o atmosfera relaxanta cu o muzica de fundal bine aleasa .

  Inca odata , personalul scartaie pe alocuri , le mai bate limba romana pe cateva dintre chelnerite , dar da , locul e cat se poate de stilat si de bine organizat pentru o cafenea :D.

  reply
 • Am fost aseara si atat pot sa zic: oooaaauuu 😀

  reply
 • Draga Paula,

  Multumim mult de tot pentru parerea exprimata de tine!

  Te asteptam cu drag!

  Timi (Piaf Cafe)

  reply
 • Tony

  Am fost, arata foarte frumos, imi place! Dar sa fim seriosi cafea slaba (nu este de calitate) sa poate compara cu Doncafe. Serviria jalnic (astepti o gramada si cand esti servit este cam in scirba). Cel putin asta este pareria mea.

  reply
  • mihai

   aia cu servirea am zis si eu. dar avand in vedere ca abia acum s-a deschis inca nu e rodat personalul. Nu prea are rost sa te dai cu parerea despre servire in primele 2-3 luni dupa deschidere….

   reply
 • Diana

  Am fost o singura data in Piaf, dar nu m-a incantat foarte mult. Am comandat chipsuri cu diferite sosuri care s-au dovedit a fi oribile. Am mancat chipsurile goale, si au fost destul de scumpe, 15 lei parca. Am mai mancat si o portie de clatite cu ceva sos de capsuni cu un gust super-artificial. In concluzie, nu-mi plac sosurile din Piaf :))
  In rest, atmosfera si localul sunt frumoase. Chelenrita nu m-a incantat, era cam intepata.

  reply

Post a Comment