Târgu Mureş
25 Jun, Tuesday
22° C
TOP

Proiect Grow marca AIESEC pentru liceenii din Mureş

Îmi place că noi outinmures avem ocazia să promovăm orice se petrece în oraş, de la petreceri, la prezentări şi până la tot soiul de proiecte interesante.

Am primit un comunicat de presă despre un proiect care mi-a stârnit interesul şi pe care îl recomand cu căldura. E vorba despre GROW, un proiect marca AIESEC, dar spre surprinderea mea, nu este pentru studenţi ci pentru liceeni. E prima oară când aflu despre o asemenea iniţiativă destinată liceenilor. Mă bucur nespus să văd că se pun bazele formării tinerilor încă din băncile liceelor, pentru că mi se pare unul din momentele principale de formare a individului.

Fără să o lungesc prea mult, vă anunţ dragi elevi de clasa a 9 şi a 10-a, că aveţi sansa să participaţi la un curs care va dura 6 săptămâni şi care se va desfăşura sub forma a 10 ateliere cu diverse teme de la Project Management la Public Speaking la Personal Values. Aşa cum aţi dedus, cursul acesta va fi în limba engleză, pentru că trainerii sunt studenţi internaţionali din mai multe ţări printre care Indonesia , Egipt şi Taiwan. Aceste ateliere nu vizează o anumită specializare, astfel că orice persoană interesată de dezvoltare personala, care se încadrează în criteriile mai sus meţionate, e bine venită.

Înscrierile au început pe 1 decembrie şi continuă până pe data de 23 ianuarie. Pentru înscriere tot ce trebuie să faceţi este să accesaţi linkul apply Grow şi să completaţi formularul care are câteva întrebări simple cum ar fi : de unde aţi aflat de proiectul Grow, dacă aţi mai participat la proiecte asemănătoare etc. Formularul este în limba engleză.

Perioada de desfăşurare a atelierelor este 3 februarie – 12 martie, dar nu cunosc exact periodicitatea şedintelor, dar presupun că vor fi o dată sau de două ori pe săptămână.

Taxa de participare la aceaste sesiuni (10 la număr) este una modică şi anume 5 lei/sesiune. Participarea la minimum 8 şedinţe asigură şi primirea unei diplome, dar şi fără această diploma mi se pare o afacere excelentă pentru participanţi. Asemenea cursuri pe piaţa de training se ridică la suma de câteva sute, poate chiar mii de euro, aşa că 50 de lei mi se pare un chilipir.

Este unul dintre cele mai interactive proiecte pe care le-am întâlnit în ultima vreme, îmi pare rău că nu mai sunt la liceu, deoarece cu siguranţă m-aş înscrie fără să ezit. Sunt lucruri care servesc îmbunătăţirii personale şi e de asemenea o referinţă bună pentru CV (atunci când va fi cazul).

Felicit iniţiatorii acestui proiect şi pe această cale vreau să le urez succes.

Sandra: Vin şi eu cu o completare mică, ţinând cont de faptul că anul trecut am fost şi eu înscrisă în acest proiect (pentru cei care trec în clasele a 11-a şi a 12-a, training-urile se ţin pe timpul verii şi sunt diferite, astfel puteţi participa la mai multe sesiuni Grow, pentru că nu se repetă). Proiectul nu trebuie văzut neapărat ca un set de traininguri, deşi merită luate în serios, ci mai mult ca o oportunitate de a învăţa ceva nou, de a cunoaşte oameni incredibili veniţi din diverse ţări cu mentalităţi şi culturi diversificate , de a-ţi îmbunătăţi engleza şi abilităţile de a socializa, dar mai ales de a lega prietenii strânse atât cu participanţii, cât şi cu voluntarii. Ca să nu mai zic că eu încă îmi mai amintesc câteva cuvinte pe poloneză şi pe hindi, de la Kasia şi Faaiz, traineri pe care i-am îndrăgit la maxim. Chiar recomand experienţa! 😀

Comments (2)

 • unu altu'

  acest proiect a fost initiat acum 4 ani ,la inceput nu s-a bucurat de asa mare popularitate dar au fost vreo 20 30 de liceeni de la unirea si sincai recomand cu cea mai mare placere 🙂

  reply
  • Sandra Sc

   si eco si papiu 😀 e mai greu putin cu promovarea si interesul elevilor. ca na, pare ca-s pusi la munca, cand noi de fapt incercam sa fugim de munca . :))

   reply

Post a Comment