Târgu Mureş
23 Mar, Thursday
17° C
TOP

Proiecţie “Sunt o babă comunistă” în cadrul TIFF Tîrgu Mureş

Când am auzit prima dată că vine Tiff la Tîrgu Mureş mi s-a părut că ori nu înţeleg bine, ori e o glumă. Nu m-am gândit niciodată că Tiff ar putea fi asociat cu al nostru oraş, chiar dacă ţin mult la el.

Oricum, ideea e că pe cât de neaşteptată a fost vestea, pe atât de plăcută. Eu am participat la o singură proiecţie din cadrul festivalului, cea despre care vreau să scriu acum, iar Sandra şi Carmen sper să vină şi ele cu articole complementare de pe la sesiunile la care au luat ele parte.

Aşadar în ziua de sâmbătă, am pornit pe jos 🙂 spre Palatul Culturii, unde de la ora 19.00 urma să aibă loc proiecţia filmului “Sunt o babă comunistă”. Am fost foarte inspirată atunci când am decis să ajung la Palat undeva la ora 18. 30, din dorinţa de a prinde loc pe scaun (fara să ştiu dacă va fi lume sau nu, am mers pe intuiţie). Ei bine a fost plin ochi, mulţi dintre cei veniţi stând pe scări. Mare mare bucurie să văd că un astfel de eveniment a prins la noi în oraş şi că sunt mai mulţi cinefili decât am preconizat eu.

Am apreciat profesionalismul cu care a fost tratat evenimentul, proiectarea a fost foarte bună, poate pe alocuri nu s-a auzit foarte bine, dar asta doar în prima parte a filmului. M-am simţit înconjurată de oameni însetaţi de film şi cultură şi nu pot să nu scriu cât de încântată m-am simţit în acele clipe. La final când o parte din distribuţia filmului a urcat pe scenă, am avut un sentiment de mândrie şi sper că regizorul şi actorii au simţit cât de apreciat a fost momentul lor.

Filmul este unul reuşit, care deşi a avut un fir narativ destul de previzibil, a sclipit prin interpretare. Luminiţa Gheorghiu, personjul principal, este o româncă ce ne face cinste. Încă de la “Poziţia Copilului”, film ce sper să intre măcar în top 5 la Oscaruri 2014, am observat în Luminiţa un talent care se naşte nu chiar în fiecare zi. O apreciez şi am să o urmăresc cu fiecare ocazie.

Fără să mă mai lungesc…bravo organizatorilor ce au adus Tiff şi la Mureş. Ştiu că nu le-a părut rau şi sper să ne auzim şi la anul. Tîrgu Mureş vă mulţumeşte!!!

PS: poza e luata de pe pagina de facebook a TIFF, unde puteţi fi la curent cu tot ce se întâmplă.

Post a Comment