Târgu Mureş
27 Sep, Wednesday
27° C
TOP

Recomandarea Săptămânii: Hansel şi Gretel: Vânătorii De Vrăjitoare

Povestea inocentă cu cei doi copii ce sunt abandonaţi în pădure, scrisă de fraţii Grim pentru prima dată în 1812 a fost una din acele poveşti, ce mi-au bântuit copilăria.
Dar dacă păţania lui Hansel şi Gretel, cu vrăjitoarea şi căsuţa de turtă dulce, este una din cele mai cunoscute poveşti pentru copii, filmul din 2013 ce rulează la ambele cinematografe din Târgu Mureş, Hansel And Gretel: Witch Hunters, este probabil exact opusul inocenţei.

Dacă te întrebai cumva, oare unde au dispărut, toate vrăjitoarele de altădată, trebuie să ştii, că în film, Hansel şi Gretel – ce au mai crescut puţin între timp – sunt doi neînfricaţi vânători de vrăjitoare, iar acţiunea filmului se petrece, la 15 ani de la înfricoşătoarele evenimente din căsuţa de turtă dulce.
Probabil, ar fi bine să mai menţionez aici, că filmul în cauză, şi-a început producţia prin anul 2009, el suferind nenumărate amânări, din cauza scenariului, ce avea unele lacune.

Şi oricât am sperat ca această adaptare modernă, a poveştii lui Hansel şi Gretel, să nu semene cu un Van Helsing mai diluat, cei de la Paramount s-au străduit, din răsputeri să îmi spulbere toate speranţele.
În film, joacă Jeremy Renner şi Gemma Arterton, ca şi personajele omonime, ce sunt acum oameni în toată firea şi ce au în minte doar un singur lucru: răzbunare împotriva comunităţii de vrăjitoare.
Efectele speciale şi cele 3D arată destul de bine, dialogurile sunt pe cât se poate de banale, iar povestea este una destul de previzibilă.
Iar cum în România – în general vorbind – publicul adoră un film de acţiune previzibil ce e plin de efecte speciale, nu m-ar mira ca producţia Hansel şi Gretel: Vânătorii De Vrăjitoare, să aibă un succes exagerat.
Dacă ar fi să cântăreşti, toate plusurile şi minusurile producţiei regizată de Tommy Wirkola  – cel care a făcut prostia de film … ups; … pardon,  a regizat tragi-comedia Dead Snow – singurul lucru valoros din acest film, este doar distribuţia şi probabil titlul filmului ce se leagă de o poveste clasică, care în cazul de faţă NU este dedicată copiilor.

Dar chiar şi aşa, Jeremy nu se omoară cu actoria, iar Gemma e … sexy şi cam atât.
Ca să fiu sincer, filmul nu se prea ia în serios şi – chiar dacă avem parte de câteva replici haioase – nici noi nu ar trebui să îl luăm prea mult în serios.
În schimb, trebuie să recunosc că, vrăjitoarele din această peliculă, arată destul de bine mai ales din punct de vedere vizual.
Oh, un singur lucru la final, dacă mergi să vezi acest film, nu te sfătuiesc să mergi singur.
O să simţi, că nu ai cheltuit bani degeaba, doar dacă mergi cu un grup de prieteni.
Hansel And Gretel: Wich Hunters primeşte din partea mea un 5 din 10 stele.

Poţi afla mai multe despre zvonurile şi predicţiile din industria cinema, pe Totul Despre Filmele Noi.

Post a Comment