17 Jun, Monday
0° C
TOP

Recomandarea Săptămânii: Iron Man 3

Ei bine, a venit şi momentul mult aşteptat al premierei (26 aprilie, adică îl vedem cu o săptămână mai repede decât americanii) unuia dintre cele mai bune filme de acţiune din acest an: Iron Man 3.   Pe lângă faptul că franciza de succes are un trecut glorios plin de încasări fabuloase, iar filmele anterioare au făcut multă vâlvă în rândul fanilor – dar şi a publicului general – această parte a treia, e inspirată din populara – nu la noi în ţară – serie de benzi desenate Iron Man Extremis.

Ca şi cum toate astea nu ar fost de ajuns pentru a spulbera încasările şi poziţia în boxoffie, cei de la Marvel au reuşit să aducă la bordul francizei, unul din cei mai talentaţi scenarişti de la Hollywood: Shane Black.  El a reuşit să scrie şi să regizeze probabil unul dintre cele mai imprevizibile filme văzute în ultima vreme la cinema. Producţia Iron Man 3 are pe toată durata sa, întotdeauna un as în mânecă.  Marvel a reuşit să îmbine creaţia unui talentat scenarist şi regizor de acţiune, cu fantezia unei benzi desenate despre un miliardar, ce a devenit super erou, într-o peliculă ce te va captiva, te va uimi şi amuza în acelaşi timp. Ăsta pe lângă uimitoarele efecte speciale ce sunt punctul secundar al filmului. Asta pentru că pe primul loc se află scenariul fantastic al filmului, un scenariu ce nu conţine doar acţiune pură ci şi motivaţii personale, un lucru rar întâlnit la acest gen de filme. Iron Man 3 îţi oferă o răsturnare de forţe între eroul de zi cu zi Tony Stark şi alter-egoul său metalic. Regizorul Shane Black schimbă formula şi aruncă în scenariu, un Tony Stark bântuit de atacuri de panică, lipsit de resurse şi la un moment dat … fără armură.  Acest lucru aduce pe ecrane o umanizare a principalului personaj, o gură de aer proaspăt ce oferă oportunitatea unor replici acide, determinându-l pe Tony să înţeleagă ce este cu adevărat important în viaţa sa.  Iar dacă Iron Man e aproape invincibil, ce se întâmplă cu Tony Stark dacă-i iei armura?!

Ar fi urât din partea mea să vă stric plăcerea de a descoperii singuri complotul filmului, dar o să vă spun că la ceva timp după evenimentele din New York petrecute în filmul The Avengers, eroul nostru are probleme serioase cu insomnia şi se ascunde în atelierul său unde lucrează intens la diverse versiuni ale celebrei sale invenţii: exoscheletul. El este scos din bârlog de către Mandarin (Ben Kingsley), un terorist ce atacă Statele Unite cu ajutorul unei bombe ciudate, ce este pe cât de distrugătoare, pe atât de misterioasă.  În haosul lăsat în urma bombei, nu poate fi descoperit nici un indiciu, aşa că Tony Stark îi declară pe faţă război teroristului, iar ameninţările sale arogante îl vor face să piardă absolut tot ceea ce e important în viaţa sa.  De aici, se dezlănţuie tot haosul filmului, iar dacă în primele minute ale producţiei ai impresia că filmul se chinuie să îşi găsească punctul forte, totul va deveni un adevărat labirint odată ce piesele de pe tabla de şah se pun în mişcare şi nu poţi prevedea nici măcar o secundă din ceea ce se va întâmpla în următoarele minute.

Iron Man 3 se ridică la nivelul aşteptărilor tuturor şi chiar dacă nu ai văzut filmele anterioare, pelicula lui Shane Black te va captiva încă de la început, fiind un film de acţiune foarte bun ce în combinaţie cu distribuţia stelară şi efectele speciale de top, vor face din acest al treilea film al francizei, unul memorabil.  Robert Downey Jr. A rămas şi în Iron Man 3 la fel de amuzant, iar în jurul său se învârt actori precum Gwyneth Paltrow, Rebecca Hall, Guy Pearce, Ben Kingsley sau Don Cheadle, mai toţi fiind obişnuiţi cu mica statuetă de aur numită simbolic Oscar.  Dar marele merit al lui Iron Man 3 – pe lângă scenariul şi efectele speciale extrem de bine realizate – este faptul că îl poţi vedea de zece ori şi te va uimi chiar şi a zecea oară, Tony Stark având pregătite foarte subtil, un întreg arsenal de surprize chiar şi după genericul de final.

Află ultimele noutăţi despre filmele şi predicţiile din industria cinema pe: Totul Despre Filmele Noi.

Comments (3)

 • ana

  Am numarat zilele pana s-a facut 26 Aprilie! Am fost asa incantata de trailer ca fara sa stiu prea multe m-am dus sa vad Iron Man 3. Nu m-a dezamagit deloc filmul; scena in care Tony salveaza oamenii care cad din avion fara sa piarda pe unul din ei ,desi are o limita in numarul de persoane pe care le poate cara..m-a lasat fara suflare! plus alte scene .. nu imi vin in minte acum, dar mergeti voi si vedeti clar despre ce e vorba :))!

  reply
 • bebe

  A fost super fain, si-a meritat toti bani 🙂

  reply
 • dexter

  Zic doar sa le spunem ca Mandarin, este de fapt dulce!

  reply

Post a Comment