Târgu Mureş
12 Apr, Friday
20° C
TOP

Recomandarea Săptămânii: Marea Mahmureală 3

A venit şi vremea să ne întâlnim cu runda a treia de dezmăţ cu Stu, Phil, Doug şi Alan, ce se dezlănţuie în producţia regizată de Todd Phillips – The Hangover Part III – film ce aduce şi finalul acestei francize de comedie. The Hangover Part III este un fel de urmaş mai amuzant al filmelor anterioare, iar dacă partea a doua a francizei a dezamăgit prin povestea copiată după primul film, acest final al aventurilor va reconfigura formula iniţială, în favoarea unei poveşti mai liniare ce se învârte în jurul personajului Alan.

Alan (Zach Galifianakis) este prins într-o spirală descendentă de la moartea subită a tatălui său, iar cumnatul lui, Doug (Justin Bartha), îi adună pe ceilalţi colegii din gaşca trăznită, Stu (Ed Helms) și Phil (Bradley Cooper), pentru a interveni în viaţa sărmanului Alan. Ei îl conving pe Alan că are nevoie de relaxare şi de un tratament special care să îi pună viața în ordine.  Desigur, ceea ce ar trebui să fie o călătorie simplă, este întreruptă brusc de apariția unui gangster pe nume Marshall (John Goodman), care le dezvăluie băieţilor că au un prieten în comun: Leslie Chow (Ken Jeong), care a evadat recent dintr-o închisoare și este căutat. Gangsterul Marshall îl răpește pe Doug ca şi garanţie pentru serviciul pe care gaşca urmează să îl facă pentru el. Aceştia trebuie să servească drept momeală pentru scoaterea lui Chow din ascunzătoare. Cu toate acestea, Chow este un personaj viclean şi nu este chiar atât de ușor de capturat.  Şi iată că masele de fani care s-au plâns de faptul că al doilea film a fost o dezamăgire, vor obţine ceea ce au vrut: ceva diferit. Există desigur unele glume seci ce sunt specifice francizei – filmul începând cu o glumă cam macabră – dar mai mult decât orice, se pare că cei de la Warner Bros încercă să ne convingă cu disperare că concluzia trilogiei regizorului Todd Phillips nu va fi o reșapare a părţii a 2-a.
Şi chiar nu este. The Hangover Part III nu seamănă cu nici unul din filmele anterioare, ba chiar aş spune că este total diferit. Pe ambele fronturi – regie și scenariu – partea a III a se simte ca un alt fel de film şi deși nu mai conține multe din aceleași elemente amuzante ca primele două filme, are cam aceeaşi formulă: un membru al echipei în pericol, un mister de rezolvat, o progresie greoaie câteodată şi multe indicii ce oferă legături cu momente anterioare amestecate cu umor vulgar. Cu toate acestea, fiind sfârșitul seriei, există şi un nivel de sentimentalism amuzant, pe fundalul unor peisaje superbe și secvențe inteligente. Ken Jeong, devine de data aceasta, centrul poantelor din film, iar dacă el nu ar fi fost un fel de personaj negativ cu replici amuzante şi vulgare, The Hangover Part III nu ar fi avut nici un farmec. În schimb John Goodman face un rol super ameninţător și menține povestea în suspans ca şi personaj negativ adevărat. Nu voi strica surprizele prezente în film, dar aş vrea să vă spun că actori de comedie – atât cei noi, cât și cei ce se întorc – vor face deliciul unor poante drăguţe care te vor face să râzi bine.

În cele din urmă, The Hangover Part III, este o experiență mult mai bună decât al doilea film, o aventură de care se vor bucura acei fani fideli care doresc să vadă sfârșitul amuzant al găştii trăsnite, dar şi pentru cei ce vor o comedie tare de weekend care să te scoată din monotonia de zi cu zi.
Filmul are tot ceea ce-i trebuie unei pelicule de comedie savuroase ce încheie o trilogie epică, una care să rămână întipărită în memorie pentru mult timp. Are glume şocante şi vulgare, umor de bună calitate, momente de suspans, puţin dramatism bine plasat – spulberat câteodată de vulgarităţile lui Alan sau dl. Chow – dar şi o sensibilitate aparte ce dă valoare incontestabilă unui final de sagă, destul de controversat. Iar dacă vei rămâne pentru secvența surpriză din mijlocul creditelor de la finalul filmului, veţi avea parte de o surpriză de proporţii în ceea ce-l priveşte pe Stu, de data aceasta după nunta lui Alan, care în sfârşit, la 42 de ani, se însoară cu o tipă la fel de trăznită ca el.
Şi ca să ne înţelegem bine, The Hangover Part III, nu este o comedie de familie la care vrei să duci copii cu tine.
Nu de alta, dar s-ar putea să aibă nevoie de psiholog după vizionare.

Află ultimele noutăţi despre filmele şi predicţiile din industria cinema pe: Totul Despre Filmele Noi.


Post a Comment