Târgu Mureş
19 Jun, Wednesday
26° C
TOP

Recomandarea Săptămânii: Pain And Gain

Ştiţi cum se spune că aparenţele înşeală? Ei bine, de data asta vorba nu e valabilă. Cu filmul Pain And Gain, ce are premiera în cinematografe din 3 Mai şi care este ridicol tradus de distribuitorul din România – Trage Tare Şi Te Scoţi – celebrul regizor Michael Bay aduce pe ecrane acelaşi stil de filmare, aceleaşi cadre pe care le-am văzut deja în filme celebre precum Transformers sau Bad Boys, iar dacă nu mă credeţi, vă veţi da seama de asta atunci când veţi observa că acţiunea filmului Pain And Gain se desfăşoară exact în Miami, iar celebrul semn al regiunii apare în acelaşi cadru ca şi în Bad Boys. Ca să nu mai zic că mai pe la mijlocul filmului apare şi un cadru în slow-motion cu un avion ce trece razant pe lângă un bloc.

Noroc cu Mark Wahlberg, Dwayne Johnson şi Anthony Mackie, cei trei actori talentaţi care ne prezintă o incredibilă poveste adevărată a unui grup de foşti infractori – ce sunt acum instructori de fitness – ai anilor ’90, dar care în goana lor după visul american se decid să dea o lovitură ce se dovedeşte a fi extrem de periculoasă. Dacă începutul filmului pare puţin cam plictisitor, mai târziu el este presărat pe alocuri cu glume subtile care cât de cât mai salvează din încetineala cu care se clădeşte complotul. Filmul ne prezintă la început, povestea diferita a celor trei personaje principale ce nu reuşesc să obţină ceea ce vor cu adevărat: o viaţă mai bună. Totul începe când Daniel Lugo (Mark Wahlberg) devine gelos pe succesul unui nou client de la sala de fitness la care lucrează el. Victor Kershaw (Tony Shalhoub) este un mic afacerist evreu – ce are şi câteva afaceri ilegale – ce a obţinut o avere destul de considerabilă despre care-i povesteşte lui Daniel în timpul exerciţiilor de fitness.
În mintea lui Daniel, începe să încolţească un plan diabolic, iar cei trei “duri” plănuiesc să “achiziţioneze” toate bunurile micului afacerist evreu.
Doar că planul de acasă nu se potriveşte deloc cu realitatea, iar răpirea afaceristului se dovedeşte a fi plină de surprize şi mai grea decât ar fi crezut ei. Atunci când planul celor trei este pus în mişcare, filmul devine un fel de comedie savuroasă, mai ales din cauza contrastului dintre cei trei duri ai distribuţie, ce devin nişte adevăraţi pămpălăi în film. Iar aici trebuie să îl menţionez pe Dawyne Johnson, care are parte de nişte secvenţe amuzante la care nu te-ai fi aşteptat într-un film regizat de maestrul exploziilor Michael Bay. Adevărul e că nici Mark Wahlberg nu se lasă mai prejos, iar alături de ei, Anthony Mackie face un rol destul de bun. Înainte să închei, poate ar trebui să vă spun că filmul în cauză, este mai mult o ambiţie personală de-a regizorului, care a făcut un compromis, declarând că va regiza următorul film Transformers doar dacă cei de la Paramount vor realiza şi finanţa Pain And Gain. Făcând asta, el speră să mai reducă puţin din faima lui de ”cineast interesat doar de filme cu bugete exagerate” şi doar pentru a demonstra că toate lucrurile ce se spun despre el, nu sunt adevărate. Dacă regizorul reuşeşte asta, o să vă las pe voi să judecaţi.

Pain And Gaindeşi se vrea un film de acţiune – devine spre final de fapt, o tragi-comedie uşoară de weekend, care alături de o distribuţie bună îţi oferă câteva surprize interesante şi puţină acţiune amuzantă. Dar faptul că filmul este bazat pe o poveste adevărată ce a fost publicată – la vremea ei – în New York Times, îi oferă o şi mai mare credibilitate. Totuşi, o să vă spun că are un final neaşteptat şi că scenariul respectă aproape în totalitate întâmplările din realitate. Iar dacă vrei să-i vezi pe Mark Wahlberg, Dwayne Johnson şi Anthony Mackie formând o gaşcă de răpitori simpatici şi putin cam … idioţi, Pain And Gain este filmul la care vrei să mergi.

Află ultimele noutăţi despre filmele şi predicţiile din industria cinema pe: Totul Despre Filmele Noi.

Post a Comment