Târgu Mureş
22 Sep, Wednesday
9° C
TOP

Recomandarea Săptămânii: Star Trek Into Darkness

Ar trebui să ne simţim norocoşi că Star Trek Into Darkness rulează în regim de avanpremieră în cinematografele cu tehnologie 3D din toată ţara şi pe ecranul IMAX din Bucureşti, iar de abia din 17 Mai ajunge si în cinematografele normale.
În 2009, genialul regizor J.J. Abrams – creatorul serialului Lost – a resuscitat cu succes franciza Star Trek, nu doar prin simplu fapt că i-a oferit un suflu nou, ci aducând tehnologia efectelor vizuale şi talentul său de geek sci-fi, direct în primul film ce avea să reinventeze tot conceptul vechii francize, cu o nouă linie temporală.
El a reuşit asta, fără să aplice vreo transformare radicală conceptului de bază, făcând din vechiul Star Trek, un sci-fi modern de acţiune, ce a scos antica franciză din statutul sci-fi de nişă.

Personal, urmăresc subiectul încă de prin 2009, exact din momentul premierei primului film, deoarece, m-am îndrăgostit de stilul vizual al regizorului şi de muzica compusă de Michael Giacchino. Şi ca să vă spun sincer, în trecut nu eram un fan al seriilor Star Trek, fiind un Star Wars-ist înrăit.  Având în vedere succesul pe care l-a avut Star Trek The Future Begins (2009), cu încasări de 385 de milioane de dolari în toată lumea, fiind răsplătit cu 3 nominalizări şi un premiu Oscar, cât şi 2 nominalizări BAFTA pentru cele mai bune efecte speciale, nu încăpea îndoială că, continuarea pe care o aşteptam de la JJ Abrams se va ridica la nivelul aşteptărilor tuturor.
Universul Star Trek – creat de Gene Roddenberry acum aproape 50 de ani – are o istorie impresionantă: s-a extins în peste patru decenii de popularitate, fiind material de bază pentru şase seriale de televiziune cu 715 episoade la activ, unsprezece filme de lung metraj şi nenumărate hoarde de fani.  Zilele trecute am fost la avanpremiera filmului Star Trek Into Darkness şi cu o oarecare emoţie, am avut o surpriză foarte plăcută, atunci când mi-am dat seama că filmul lui J.J. Abrams arată exact aşa cum mi-am imaginat. Are tensiune, efecte speciale uimitoare, iar antagonistul este unul foarte convingător. Chiar dacă nu aţi văzut filmul anterior, nu ar trebui să vă fie teamă că nu o să înţelegeţi, căci în afară de 2 secvenţe – care o să le înţelegeţi ulterior – povestea curge fluent şi funcţionează fără probleme. Dacă în 2009 J.J. Abrams a creat un grup de proaspăt absolvenţi ai Academiei Stelare şi i-a trimis în prima lor călătorie înspre alte lumi testându-le inteligenţa, abilităţile şi loialitatea, de data aceasta îi îmbarcă pe ofiţerii de pe U.S.S. Enterprise în cea mai spectaculoasă călătorie pe care au avut-o până acum şi ca totul să fie mai intens, le oferă un personaj negativ pe măsură, interpretat de Benedict Cumberbatch.  În mare parte, echipajul Enterprise are aceeaşi componenţă, dar şi un membru nou. E vorba de Dr.Carol Marcus – interpretată de Alice Eve – un ofiţer ştiinţific auxiliar, care aduce cu ea, mai multe complicaţii nedorite.  Ea e specialistă în arme, cu un doctorat în fizică avansată, aşa că îl cam ameninţă cu deşteptăciunea pe Spock.  Între ea şi Kirk sar imediat scântei romantice, relaţia dintre ei avand ceva interesant la mijloc.

Dar de departe cel mai captivant personaj al acestui film este însă personajul negativ, un potenţial antagonist principal al poveştii, ce vine din negura timpului şi din poveştile anterioare ale francizei – fanii adevăraţi ştiu despre ce vorbesc – ce vă rezervă o surpriză interesantă în film, maiestuos interpretat de britanicul Benedict Cumberbatch, care am să vă spun sincer, este în topul meu personal al interpretărilor din acest an.
Gaşca noastră de foşti studenţi ai Academiei Stelare din Star Trek Into Darkness, trece încă de la începutul filmului prin aventuri periculoase şi situaţii limită ce le testează dragostea şi prieteniile închegate în timp, fiind nevoiţi să facă, sacrificii personale extreme, doar pentru a-şi păstra singura familie ce contează cu adevărat: echipajul navei Enterprise.
Atunci când echipajul navei este chemat înapoi la bază, află că o putere de neoprit a instituit teroare în interiorul propriei lor organizaţii, ameninţând întreaga flotă stelară alături de tot ceea ce reprezenta ea, lăsând lumea noastră într-o situaţie de criză.
Având propriile conturi de reglat, Căpitanul Kirk porneşte într-o vânătoare de capete, într-o sarcină militară ce-i poartă într-o zonă de război periculoasă, cu misiunea de a da de urma celui ce este sursa tuturor acestor acte de terorism.

Pe măsură ce eroii noştri sunt propulsaţi în acest epic joc al vieţii şi al morţii, vei începe să înţelegi că Star Trek Into Darkness, este unul din cele mai bune blockbustere din acest an, oferind un spectacol vizual care efectiv îţi va tăia răsuflarea, un film ce aruncă în joc o poveste cu multe întorsături si surprize în complot, acţiune cât cuprinde, multă tensiune şi multe personaje complexe. Inteligenţa deosebită a scenariului, iese în evidenţă încă din prima scenă a filmului, scenă ce este un tribut adus seriei Star Trek şi hoardelor de fani din întreaga lume.
Star Trek Into Darkness, este un film la care nu ai timp să te plictiseşti, iar surprizele ce le rezervă scenariul, scenele de luptă cu urmăriri şi bătălii spaţiale, cadrele ce fac aluzie la filme clasice, explorarea planetei klingonienilor, Kronos, imaginile panoramice ale unei Londre din viitorul îndepărtat, cât şi distribuţia fantastică, fac din filmul lui Abrams, un spectacol vizual extraordinar, un film pe care – chiar dacă nu eşti un fan al aventurilor sci-fi – ar trebui să îl vezi pentru că merită toată atenţia.

Află ultimele noutăţi despre filmele şi predicţiile din industria cinema pe: Totul Despre Filmele Noi.

Comments (1)

  • IamKhan

    wow ce film frate, excelent!
    Iar personajul negativ “”ce vine din negura timpului şi din poveştile anterioare ale francizei”” a fost senzational. Personajul asta a fost o surpriza, desi stiam de mult cine e, l-au modificat in asa fel incat sa nu iti dai seama. Daca stau sa ma gandesc bine acuma, a fost fantastic de fain integrat!
    Isi merita toti bani filmul, mergeti sa il vedeti in 3D, e fantastic!

    reply

Post a Comment