17 Jun, Monday
0° C
TOP

Recomandarea Săptămânii: The Call

Dacă te trezeşti din întâmplare în faţa a două afişe de film ce au premiera în cinematografele noastre din 19 Aprilie, iar unul din ele este cel produs de Mediapro Pictures intitulat Mamaia, eu zic să treci cu privirea mai departe. Şi cum nu suntem la o rubrică ce ”critică” sau ce se intitulează ”ce tâmpenii au mai făcut cei de la mediapro”, zic să ne oprim asupra filmului ce merită cu adevărat văzut în acest weekend.

The Callsau Apel de Urgenţă cum a fost tradus de distribuitor – este regizat de Brad Anderson, un regizor tânăr – ce nu prea are cu ce se lăuda – care o aduce pe Halle Barry într-un thriller ce ar putea să rămână cât de cât în memoria audienţei, pentru doar câteva replici bune şi mult suspans.  Filmul The Call – o surpriză plăcută pentru mine – o are în centrul atenţiei pe Jordan (Halle Berry), cea care prin natura muncii sale, a devenit în timp o tipă calculată, echilibrată şi destul de rece în faţa nenumăratelor grozăvii de care are parte.  Toate astea pentru că Jordan este o operatoare la serviciul 911, o slujbă care nu este pentru cei slabi de inimă.  Fiind de mulţi ani în această slujbă, Jordan a salvat mii de vieţi, o singură dată confruntându-se cu o situaţie cu deznodământ tragic.  Acest incident din trecut, i-a bulversat toată viaţa, dar susţinută de iubitul ei, Paul (Morris Chestnut), poliţist de meserie, face eforturi să uite incidentul şi încearcă să meargă mai departe.  Casey, – o adolescentă tipic americană (Abigail Breslin) – este răpită de un ucigaş în serie şi din portbagajul maşinii acestuia, ea reuşeşte să ia legătura cu Centrul de Apeluri de Urgenţă – 911. Din acel moment, viaţa ei depinde de vocea de la capătul firului, a cărei posesoare este hotărâtă să mobilizeze toate resursele disponibile pentru a o găsi pe adolescentă. Însă apelul lui Casey o readuce pe Jordan cu gândul în trecut. Scenariul răpirii ei i se pare neobişnuit de familiar şi Jordan simte că trebuie să acţioneze cum n-a mai făcut-o până acum: implicându-se direct şi determinând-o pe Casey să participe activ la operaţiunea de salvare, în încercarea disperată de a o conduce astfel la criminal.

În afara faptului că vei sta tot timpul la marginea scaunului întrebându-te oare ce urmează, The Call este un thriller tipic americănesc care, dacă nu ar fi avut nişte replici banale, ar fi fost un film al naibii de bun. Totuşi, jocul fantastic al lui Halle Barry salvează puţin scenariul plin de conversaţii tipice – cumva reutilizări din alte filme – care fac şi subiectul unor glume subtile ce mai destind atmosfera şi aşa încărcată a filmului. Pe lângă tot suspansul – care e prezent pe tot parcursul filmului – producţia The Call este una ce solicită într-o mică măsură şi intelectul fiecărui spectator, mai ales că are un realism aparte şi este atât de alert încât, dacă ţi-ai luat privirea de pe ecran câteva clipe, ai putea pierde indicii importante ce fac legătura cu evenimente petrecute mai târziu în film. Pe de altă parte, filmul dovedeşte încă odată de ce Halle Berry este deţinătoarea unui premiu Oscar şi de ce doar ea poate să interpreteze rolul unei femei motivate, o femeie ce vrea să facă dreptate atunci când asistă neputincioasă la crimele unui psihopat.

Producţia Apel De Urgenţă, cu siguranţă o să te ţină în suspans – şi pe langă asta – o să îţi aducă prin faţa ochilor de spectator, câteva faze ce te vor lăsa cu gura căscată, momente limită în care o să crezi că nu se întâmplă nimic şi multă acţiune alertă. De fapt elementul de bază al filmului este surpriza, iar dacă îţi plac filmele thriller cu întorsături neaşteptate şi cu un final ce o să te dea pe spate, atunci The Call este filmul pe care nu trebuie să îl ratezi.  Aaa… am menţionat că Halle Berry joacă excelent?

Află ultimele noutăţi despre filmele şi predicţiile din industria cinema pe: Totul Despre Filmele Noi.

Post a Comment