Târgu Mureş
16 Sep, Thursday
28° C
TOP
The Intenship

Recomandarea Săptămânii: The Internship

Astăzi mă voi opri asupra comediei uşoare ce are un mesaj destul de clar încă de la început: conflictul tehnologic dintre generaţii. Căci ăsta ar fi principalul motiv al filmului The Internship – sau Stagiarii cum l-a tradus distribuitorul din România. Şi când spun conflict între generaţii nu mă refer neapărat la un conflict în sensul adevărat al cuvântului, ci unul mai subtil, un conflict ce scoate în evidenţă isteţimea scenariului conceput de Vince Vaughn şi pus în peliculă de regizorul Shawn Levy (Real Steel).

Dacă atunci când îi vezi pe Owen Wilson şi Vince Vaughn împreună te gândeşti instinctiv la comedia Weeding Crashers (Spărgătorii De Nunţi), vei fi puţin dezamăgit, căci The Internship nu se ridică la nivelul filmului anterior în care au jucat cei doi actori. În schimb noul film ce-i are în roluri principale pe cei doi, este o poveste optimistă, plină de umor şi idealism ce are un mesajul destul de important: fiecare generaţie are ceva de învăţat de la cealaltă. În The Internship, Billy (Vince Vaughn) şi Nick (Owen Wilson) sunt doi agenţi de vânzări de modă veche, ale căror cariere de succes sunt compromise de revoluţia digitală. În timp ce amândoi sunt destul de energici, perspicace şi excelenţi vorbitori, atunci când îşi dau seama că nu mai pot lucra în singurul domeniu pe care îl cunoşteau, cei doi se tem că vor fi consideraţi depăşiţi pentru tot restul vieţii. În încercarea lor de a demonstra că nu sunt depăşiţi de situaţie, ei obţin nişte posturi foarte căutate de stagiari la celebra firmă Google, împreună cu o mulţime de studenţi străluciţi şi mult mai tineri decât ei. Dar pe lângă ideea de a învăţa ceva nou şi util, cei doi îşi dau seama că Google este un angajator ce oferă numeroase posibilităţi: un loc de muncă nemaipomenit, unde ai la dispoziţie module de dormit, mese de ping-pong, terenuri de volei şi locuri în care poţi mânca . . . gratis.

Odată pătrunşi în inima acestui mamut multimedia, protagoniştii trebuie să concureze cu cele mai luminate minţii ale naţiunii, asta doar pentru a demonstra că nevoia chiar te învaţă să te schimbi. Iar pe lângă toate situaţiile hilare şi poantele subtile pe care filmul le oferă, ar trebui menţionat aici că de fapt Google chiar a obţinut de trei ori la rând primul loc în topul celor mai buni angajatori, iar filmul Stagiarii dezvăluie destul de multe inovaţii reale Google, oferind o imagine fără precedent a dinamicii de înaltă tehnologie a firmei. Iar dacă filmul începe cam liniar, fără prea multe poante, culori sau tehnologie, atunci când situaţia se schimbă şi cei doi ajung în sediul Google, vei simţi diferenţa – chiar şi în stilul de umor prezent – mai ales din punct de vedere vizual, atunci când vei vedea culorile primare, sticla clară, pereţii albi şi obiectele neobişnuite care ies imediat în evidenţă. Să nu mai spun că transformarea campusului Georgia Tech al Institutului Tehnic din Georgia, în sediu Google, chiar are un aer autentic. Culorile, mobila precum şi replica de 450 kg a unei nave spaţiale suspendate şi toboganul circular de 270 de grade, sunt doar câteva din elementele ce creează aerul unic şi jucăuş al sediului Google. Şi dacă astea vi se pare exagerate, am să vă spun că în realitate, angajaţii Google, chiar au parte de antrenamente şi masaje gratuite şi în interiorul sediului Googleplex, chiar se află un tobogan acoperit, un teren de volei pe plajă în aer liber, sală de popice, teren de bocce, o super piscină, perete de escaladă, trotinete, biciclete şi evident … săli de jocuri.

Revenind cu picioarele pe pământ, The Internship se prezintă ca o comedie uşoară de weekend, o producţie destul de bună ce încearcă să facă o punte de legătură între generaţii, aducând în prim plan o unealtă ce este benefică tuturor generaţiilor atunci când e folosită cum trebuie: Google.
Chimia dintre personajele principale interpretate de Owen Wilson şi Vince Vaughn oferă unele din cele mai amuzante momente ale filmului, iar faptul că cei doi sunt nişte agenţi de vânzări cam învechiţi, oferă oportunităţii drăguţe pentru nişte poante ce vor accentua mai mult diferenţa dintre generaţii. Pentru că diferenţa dintre generaţii este chiar unul din principalele motive pentru care filmul The Internship nu e doar amuzant, ci şi chiar foarte actual.
Iar ca fapt divers, în film apare de vreo două ori şi co-fondatorul companiei Google, Serghei Brin.
Află ultimele noutăţi despre filmele şi predicţiile din industria cinema pe: Totul Despre Filmele Noi.

Post a Comment