Târgu Mureş
19 May, Sunday
12° C
TOP

Reguli de comportament in societate

azi despre modestie

Bine, mi-am găsit şi eu subiect despre care să scriu. E cum s-ar zice că vorbesc din cărţi. Toţi din jurul meu îmi spun că nu prea ştiu ce e aia modestia. În opinia mea e prost înţeleasă şi prost, prost aplicată.  Bine în plus există o mulţime de oameni care sunt dobitoci şi prea plini de ei de nu le mai ajungi nici scara lungul nasului.

A fi modest nu înseamnă să te umileşti. Foarte important de reţinut. În opinia mea oamenii care au valoare, fie ca sunt actori, sportivi, oameni de afaceri sau politicieni trebuie să fie modeşti. Acum asta nu înseamnă să umbli desculţi şi să arăţi cât eşti de sărac.

Înseamnă să respecţi nişte cutume. Să răspunzi la un salut, să ştii să vorbeşti cu ceilalţi şi chiar dacă eşti o persoană importantă să nu fii arogant şi să ai impresia că totul ţi se cuvine şi nu trebuie să faci nimic pentru a primi ceva. observaţi vă rog că nu am spus nicicând că  trebuie să te prefaci că nu eşti cineva.

O femeie exagerat de frumoasă, să zicem Mila Kunis, dacă i se spune că eşti frumoasă nu trebuie să o dea în penibilităţi de genul  “o nu mai spune” sau “taci că nu-i adevărat” sau alte penibilităţi.Pe sistemul tu ştii că aşa e, eu ştiu că aşa e… aşa că spune mulţumesc şi continuă ce făceai nu băgă un “aha” dinăla zeflematic cum că ar fi fost de datoria mea să-ţi spun treaba asta. Cam aşa şi cu cei care primesc cadouri pentru că sunt cineva , cam aşa şi cu celebrităţile. Totul ţine de comportament şi de plierea omului la cei din jur.

Long story short, modestia e despre faptul că dai ceva înapoi şi nu despre umilinţă.  Salută, vorbeşte şi nu te purta ca şi cum totul ţi se cuvine.

 

Post a Comment