Târgu Mureş
30 May, Thursday
15° C
TOP

Reguli de comportament în societate 5#

Azi normal trebuia să vorbesc despre bărbaţii cu amante. Dar cum lucrurile evoluează şi se mai schimbă am zis să vă explic cum stă treaba cu înjurăturile. Că în ziua de azi la scoala am impresia că nici să înjuraţi ca lumea nu vă mai învaţă.

Pentru cine nu mă cunoaşte trebuie să vă spun că sunt destul de cunoscut pentru înjurăturile mele, dure, profunde şi deobicei fără replică. Să mă înjuraţi pe mine cu “umflatule”,”ochelarisule”  sau mai ştiu eu ce…. e ca şi cum mi-ai spune pe un ton supărat “apa e udă” sau “afară plouă”. Rilly , this is the best you can do?

Eu oricum de mic am avut talent în a fi vulgar. Toţi proştii care mă înconjoară, sincer, m-au inspirat şi antrenat. Am avut şi şansa să urmez o facultate de profil(înjuraturi) pentru că ştie toată lumea… doar unii preoţi pot fi mai spurcaţi de gură decât doctorii şi în plus îmi place să citesc.

Pentru că trebuie să înţelegeţi, în primul rând o înjurătură ca să aibă efect trebuie să fie creativă, să fie gândită. Nu poţi să te duci de exemplu la Băsescu şi să-i spui “du-te-n mă-ta, Chiorule” pentru că sigur înaintea ta au fost mii cu aceeaşi replică.  Sau clasicele cu “Retardatule” şi “Morţii mă-tii”. Frate, la niste unii pe care-i înjură lumea de 1 an jumate aproape doi aproape la foc continuu trebuie să o dai profundă…. trebuie să gândeşti un pic. Nu eşti nici primul, nici ultimul, so make it count!

Al doilea aspect foarte important, mai ales dacă înjuri în scris, e că trebuie să fie corectă. Adică să fie scrisă corect gramatical, fără K,TZ, şi alte invenţii de pe messenger şi să aibă logică. Sunt nişte aspecte esenţiale, altfel în loc să-i provoci durere în suflet celui căruia i te adresezi(că doar asta vrei) o să-l faci să râdă de se cacă pe el. Mai mult, dacă mă prinzi pe mine cu chef de făcut mişto o să paţeşti ca alţii că începi să te înjuri singur.  Deci fii logic…

Pentru documentare am recomandat şi la alţii Cum să Înjurăm corect şi susţinem Iniţiativele Civice Mă-ta are întotdeauna cratimă!

Comments (2)

 • Gramatica limbii romane

  “Rilly , this is the best you can do?”
  “..spucaţi de gură..”
  “Frate la niste unii pe care-i..”
  “1 an jumate”
  “am recomandat şi la alţii”
  Consider că alte comentarii nici măcar nu își mai au rostul, efectiv citate scoase din articol, greșeli grave de ortografie, de exprimare, de dactilografiere. Data viitoare, înainte de a posta orice articol, mai ales unul de natura acestui articol, unde arătați cu degetul spre proaste practici, vă rog, acordați 5 minute pentru verificarea ortografiei, sau a altor greșeli.. măcar din respect pentru cititori!

  reply

Post a Comment