Târgu Mureş
21 Apr, Sunday
13° C
TOP

Reguli de comportament in societate – bibiclişti vs pietoni

Cum “şefu” ne e în vacanţă, cineva trebuie să acopere şi partea acidă a site-ului. Deşi iniţial el era singurul care scria în această celebră rubrică, săptămâna aceasta Carmen a scris şi ea despre domnişoarele classy cu sprâncene dubioase, iar acum se pare că e rândul meu să-mi vărs frustrările.

Sâmbătă am urcat la Platoul Corneşti, cu bicicleta. Pentru că, nu-i aşa, s-a făcut treabă faină acolo sus – pistă de alergat prin pădure, parc, aparate de fitness, pistă pentru bicicletă şi tot felul.

Toate bune, frumoase şi roz, dar a fost bai cu oamenii. Deşi era miezul zilei şi erau peste 30 de grade, iar soarele ardea îngrozitor, sus era multă lume. Plăcută atmosfera… Şi totuşi…

Loc de dat cu bibicleta… ioc. Pentru că oamenii se plimbau parcă intenţionat pe pista de biciclete, îi atrăgeau, cred că, rozul pictat pe jos, sau nu ştiu sincer. Dacă încercai să îi ocoleşti pe oamenii care se plimbă agale cu copii pe pistă, era necesar să ieşi pe drum, unde se uităau urât ăilalţi pietoni, că-i stresai. Iar să-i iei la o plimbare pe ghidon pe respectivii, nu era chiar o solutie… Parcă erau proşti. Era oare atât de greu ca dintr-un drum să ocolească un pic metrul ăla pictat cu roz ?

Iar dacă voiai să alergi, pe pista special amenajată pentru asta, nu puteai. De ce? Pentru că deşi la linia de “start” era pus mare un indicator cu “interzis bicicliştilor”, bicicliştii se plimbau pe-acolo, probabil din cauză ca nu aveau loc pe pista lor, că-şi scoseseră părinţii copilaşii cu îngheţate la promenadă… În plus, am văzut chiar şi cupluri mai mult sau mai puţin îndrăgostite (bineînţeles, în componenţa lor erau şi domnişoare pe toace) care se plimbau agale pe aceeaşi pistă de alergare. Adică scuză-mă, dar ăla ţi se părea ţie un loc romantic…? Din TOATE locurile din lume, te-ai gândit tu să-ţi scoţi pretenaşa tocmai pe pista de alergare de la Platou? Prietene, dă-te din drum şi-apoi dispari în neant.

E atât de greu să se respecte nişte simple reguli, astfel încât să nu ne încurcăm unii pe alţii? Sunt lucruşoare simple ce ţin efectiv de minimul de bun simţ…

Comments (1)

  • carmen

    Educatia romanului in multe domenii este 0 ! Mari doamne/domni,dom’soare pitzi pitzi, cei 7 ani de acasa nu!educatia sanitara, pietonala,soferit,”cea a telefonului” care suna in biserica sau la medic in cabinet este nula! Nula,nula !

    reply

Post a Comment